księgi parafii Minsk Mazowiecki na mikrofilmach, pomogę
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Witam wszystkich
Pod koniec tygodnia bede miala wglad do mikrofilmow ksiag koscielnych parafii Minsk Mazowiecki za lata 1846-48, 1849-53, 1854-55.
Jesli poszukiwania moich kolegow obejmuja te lata i te parafie sluze pomoca.
Marzena
Pod koniec tygodnia bede miala wglad do mikrofilmow ksiag koscielnych parafii Minsk Mazowiecki za lata 1846-48, 1849-53, 1854-55.
Jesli poszukiwania moich kolegow obejmuja te lata i te parafie sluze pomoca.
Marzena
Witaj Marzeno. Jestem zainteresowany. Wysłałem do Ciebie wiadomość na PW.
Pozdrawiam,
Konrad
Konrad
Witam,
ja również jestem zainteresowany.
wysłałem Pani wiadomość na priv.
dziękuję
pozdrawiam
Paweł
ja również jestem zainteresowany.
wysłałem Pani wiadomość na priv.
dziękuję
pozdrawiam
Paweł
Witaj Konradzie
Oczywiscie sprawdze te lata. Czy moze wiesz jak sie nazywali rodzice Twojego pra....i czy pochodzil z samego Minska Maz., czy moze z jakiejs wioski?.
Dla mnie sprawdz prosze potomstwo Jozefa Kalinowskiego i Magdaleny z Zagorskich oraz Adama Laskowskiego i Jozefy z Biernackich.
Dziekuje.
Marzena
Oczywiscie sprawdze te lata. Czy moze wiesz jak sie nazywali rodzice Twojego pra....i czy pochodzil z samego Minska Maz., czy moze z jakiejs wioski?.
Dla mnie sprawdz prosze potomstwo Jozefa Kalinowskiego i Magdaleny z Zagorskich oraz Adama Laskowskiego i Jozefy z Biernackich.
Dziekuje.
Marzena
Wiciu
Prosze abys podal troszke wiecej danych. Same nazwiska to malo. Osob noszacych te nazwiska moze byc duzo. Moze imiona matek, ojcow, z jakiej wsi pochodzili.
Wszystkich zainteresowanych prosze o informacje na moj gmail, poniewaz nieraz mam problem zeby sie zalogowac.
Marzena64@gmail.com
pozdrawiam
Marzena Maraszek
Prosze abys podal troszke wiecej danych. Same nazwiska to malo. Osob noszacych te nazwiska moze byc duzo. Moze imiona matek, ojcow, z jakiej wsi pochodzili.
Wszystkich zainteresowanych prosze o informacje na moj gmail, poniewaz nieraz mam problem zeby sie zalogowac.
Marzena64@gmail.com
pozdrawiam
Marzena Maraszek
Re: księgi parafii Minsk Mazowiecki na mikrofilmach, pomogę
Marzeno, to co wiem napisałem Ci na priv. Parafia Mińsk Mazowiecki, nazwisko Kaczorowscy - Adam, żona Rozalia (nazwiska rodowego nie znam), córka Konstancja. W latach, które podałaś, szukałbym aktu urodzenia Adama., ale każdy trop związany z tym nazwiskiem jest dla mnie ważny.Marzena64 pisze:Oczywiscie sprawdze te lata. Czy moze wiesz jak sie nazywali rodzice Twojego pra....i czy pochodzil z samego Minska Maz., czy moze z jakiejs wioski?.
Mam tylko skorowidze urodzeń z 1870-72, więc sprawdziłem w nich wszystkie nazwiska, które wymieniłaś. Mam nadzieję, że znajdziesz tu coś "swojego" :-)Marzena64 pisze:Dla mnie sprawdz prosze potomstwo Jozefa Kalinowskiego i Magdaleny z Zagorskich oraz Adama Laskowskiego i Jozefy z Biernackich.
Księga urodzeń 1870
Józefa Biernacka - akt 293

Andrzej Kalinowski - akt 218

Anna Laskowska - akt 136

Józefa Laskowska - akt 252

Franciszka Zagórska - akt 106

Józefa Zagórska - akt 22

Stanisław Zagórski - akt 53

Księga urodzeń 1871
Jan Kalinowski - akt 324

Ewa Zagórska - akt 313

Jan Zagórski - akt 237

Marianna Zagórska - akt 247

Stanisław Zagórski - akt 143

Księga urodzeń 1872
Józef Biernacki - akt 60

Anna Zagórska - akt 160

Jan Zagórski - akt 134

Józefa Zagórska - akt 96

Marianna Zagórska - akt 102

Pozdrawiam,
Konrad
Konrad
Re:księgi parafii Minsk Mazowiecki na mikrofilmach, pomogę
Dzieki Konradzie!!!
Jak przyjade do Polski to juz bede miala mniej roboty w archiwum w Siedlcach.
Trzymaj kciuki za "Twojego" Adama, mam nadzieje ze bedzie chcial by go odnalezc.
Marzena
Jak przyjade do Polski to juz bede miala mniej roboty w archiwum w Siedlcach.
Trzymaj kciuki za "Twojego" Adama, mam nadzieje ze bedzie chcial by go odnalezc.
Marzena