Grabiak, Turzańscy, Kamieńscy, Bujnowscy, Misiak

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Turzańska
Nowicjusz

Grabiak, Turzańscy, Kamieńscy, Bujnowscy, Misiak

Post autor: Turzańska »

Poszukuje informacji dot. rodzin i lub osób spokrewnionych z nimi
Rodzina Grabiak z Dopiewa i okolic (wielkoposkie) - Maciej Grabiak i lub Apolonia Grabiak d. Pachura, ich córki Ludwika i Władysława
Kamieńscy i Bujnowscy - wieś Mazury i okolice (Wys. Mazowieckie) Jakub Kamieński i Aleksandra Kamieńska z d. Bujnowska i ich córka Adela .
Informacji lub krewnych Stanisława Misiak - powstańca poległego 1.08.44 w Wilanowie i tam pochowanego.
Osób spokrewnionych z rodzina Turzańskich z Podkarpacia i Ukrainy ( Kazimierz Turzański (s. Antoniego i Aleksandry) i Adela z Pilawskich Turzańska (c.Aleksandra i Marii).
Mikolaj_Wilk

Sympatyk
Legenda

Post autor: Mikolaj_Wilk »

Skąd pochodził Stanisław? Też z Wielkopolski? Proszę o więcej informacji na jego temat.

Pozdrawiam - Mikołaj
Ostatnio zmieniony sob 01 wrz 2012, 01:10 przez Mikolaj_Wilk, łącznie zmieniany 1 raz.
Turzańska
Nowicjusz

Post autor: Turzańska »

Dzięki za szybki odzew.
Problem lezy głównie w braku dostatecznej informacji.
Stanisław Misiak st. strzelec lat 22 zginął w pierwszym dniu powstania 44 r. Był w jakis sposób spokrewniony z moją babcią Adelą Rybarczyk z d. Kamieńską pochodząca ze wsi Mazury. Mieszkał z rodzina babci w tym samym domu (spalonym po powstaniu) w Wilanowie. Niestety w kosciele sw. Anny w Wilanowie, poza informacja, ze był ojcem chrzestnym mojej siostry ciotecznej, nie ma w księgach parafialnych żadny zapisów.
Pozdrawiam - Jolanta Turzańska
Marszycki

Sympatyk

Post autor: Marszycki »

Aniela Florentyna Kamieńska za Scisława Srzednickiego herbu Pomian.Slub w 1920 roku w Warszawie.Aniela to córka Lucjana i Marii z Grodzkich.Poszukuję potomków.
Stefan
plisst@poczta.onet.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”