Familysearch czy Myheritage?

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Krzyś98

Sympatyk

Post autor: Krzyś98 »

Witam,
Interesuje mnie czy na Familysearch przy budowie drzewa genologicznego jest jakiś limit wyznaczony?
W przypadku Myheritage jest to 250 osób przy podstawowym użytkowaniu a tu taj nie znalazłem i interesuje mnie czy warto zacząć zrobi dużo większe drzewo na Familysearch niż w przypadku Myheritage.

Pozdrawiam,
Krzyś
Rodziny: Ziółczyków, Biskupskich, Krysztofiaków, Walasików, Stranisławskich, Kleów, Szewczyków
Zioło_Rafał

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Zioło_Rafał »

Ja zaczynałem na Myheritage i zostałem do dzisiaj był limit do 250 to potem uzupełniałem w MyHeritage Family tree builder. A teraz z tego co widzę nie ma limitu bo normalnie na internecie mogę wszystko dalej pisać, chyba, że to tylko tak na wakacje dali ale tego nie wiem. :)
http://fotowrzut.pl/86PZHYTO1P
Rafał
pabij

Sympatyk
Adept

Post autor: pabij »

Jest limit do 250 na myheritge. Familysearch i geni.com nie mają takich limitów.
Pozdrawiam,
Mariusz Pabijan
Nazwiska: Pabijan, Czerw, Kaczmarczyk, Hanek, Mucha, Chwastek
Moje parafie: Porąbka Uszewska, Gdów, Rybna, Wysocice, Sieciechowice, Miechów, Czaple Wielkie, Skała, Minoga, Smardzowice, Iwanowice
bkalafat

Sympatyk

Post autor: bkalafat »

Jeżeli nie musisz mieć drzewa w internecie ( Myheritage) to lokalnie w programie możesz mieć tyle osób ile chcesz.
Tak przy okazji to limit dotyczy wyłącznie darmowego konta.
Ben
mina107

Sympatyk

Post autor: mina107 »

Ja mam konto na myheritage zupełnie darmowe i nieograniczoną liczbę osób :)
AdamC
Ekspert

Post autor: AdamC »

Myheritage jest programem szpiegowskim. Nawet mając sam program nie można zachować prywatności (prywatność tylko wtedy jak nie mamy internetu). Jest dobry do wyszukiwania pokrewieństw w innych drzewach i dla udostępniania innym (nie blokować!).
Obecnie używam programu Brother's Keeper (do wersji 6.6 udostępniony jest bezpłatnie). Mam już wpisanych ok.3500 osób z naszych rodzin i nie ma żadnych problemów z jego działaniem. Można zrobić eksport i import danych. Świetnie wychodzą wydruki do pdf (drukarka wirtualna nawet 2A0 a może i więcej).
Jako test zrobiłem z powodzeniem drzewo genealogiczne z biblii i na 1000 osobie zakończyłem z braku czasu.
eshabe

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Familysearch czy Myheritage?

Post autor: eshabe »

mina107 pisze:Ja mam konto na myheritage zupełnie darmowe i nieograniczoną liczbę osób :)
Osoby, które miały konto wcześniej na moikrewni.pl, po migracji do MyHeritage dostały za darmo nieograniczoną liczbę osób w drzewie. Być może tak było w Twoim przypadku?
Pozdrawiam, Krzysztof
mina107

Sympatyk

Post autor: mina107 »

eshabe pisze:
mina107 pisze:Ja mam konto na myheritage zupełnie darmowe i nieograniczoną liczbę osób :)
Osoby, które miały konto wcześniej na moikrewni.pl, po migracji do MyHeritage dostały za darmo nieograniczoną liczbę osób w drzewie. Być może tak było w Twoim przypadku?
Właśnie nie... Moj limit został zniesiony niedługo po tym jak przekroczyłam liczbę i ściągnęłam program na komputer
Zioło_Rafał

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Zioło_Rafał »

W moim przypadku identycznie! :)
Rafał
Awatar użytkownika
mago1989

Sympatyk

Post autor: mago1989 »

Spróbuję zrobić podobnie, zobaczymy czy limit się odblokuje.
Marcin
Awatar użytkownika
Markowski_Maciej

Członek PTG
Adept
Kontakt:

Post autor: Markowski_Maciej »

Jakiś czas temu (rok? może więcej) podczas synchronizacji MH z programem na komputerze, zostały pozamieniane zdjęcia.
Była to duża przykrość.
Więcej z niego nie korzystałem.
Mimo, że teraz jest nowa wersja, nadal się boj jej użyć.
Pozdrawiam
Maciej

http://KimOnibyli.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”