Adamowski Adamiak Łódź

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
jarymi

Sympatyk
Nowicjusz

Adamowski Adamiak Łódź

Post autor: jarymi »

Witam
Poszukuję potomków, Jana Adamiaka (Adamowskiego) urodzonego 27-12-1883 r w Małuszynie. Syna Rocha i Anny z d. Kałuża. ( Nazwisko poprawiono na jego akcie ślubu z par. Św. Krzyża w Łodzi z 11-02-1911 r. - na Adamowski) i Marianny (Marii) Biedrzyckiej, w celu uzupełnienia drzewa Biedrzyckich herbu Rawicz od ok.1685 roku

Pozdrawiam
Ryszard

e'mail: szkutnia@szkutnia.com
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz

W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Adamowski Adamiak Łódź

Post autor: Arek_Bereza »

Ale rozumiem, że dostępne metryki łódzkie przejrzałeś w poszukiwaniu dzieci tej pary i nic nie znalazłeś ?
http://metryki.genealodzy.pl/pow-30
A tak poza tym to Jan nie urodził się jednak w 1883 jako Jan Adamowski?
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cc=2115410
Awatar użytkownika
jarymi

Sympatyk
Nowicjusz

Adamowski Adamiak Łódź

Post autor: jarymi »

Na Akcie Ślubu jest tylko wzmianka o dokonaniu poprawki na podstawie postanowienia sądu Powiatowego nr 888/58 tak jak pisałem nazwisko tylko poprawiono - mam AU obojga i Jana i Marianny a także ich AŚ.
Z opowieści rodzinnych mam przekaz że po ślubie mieszkali w Pabianicach ?? ale to tylko opowieści - bo ślub jednak w Św. Krzyżu. Szukam ew. ŻYJĄCYCH potomków - może też szukają korzeni ?
pozdrawiam
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz

W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”