Witam
Czy ktoś wie gdzie znajdują się XVIII wieczne metryki parafii Pleszów (Kraków). Według Family Search, która posiada mikrofilmy, były robione one w Archiwum Państwowym w Krakowie, tymczasem ani w bazie pradziad, ani szukajwarchiwach nie ma o tym ani słowa (są od 1890r.). Do Centrum Mormonów (Warszawa czy Wrocław) mam trochę daleko, lepiej mi do Krakowa i było by fajnie ustalić gdzie te metryki się znajdują, czy na pewno w Archiwum Państwowym, a może Mormoni zrobili zdjęcia w Archiwum Archidiecezjalnym, tylko źle to oznaczyli.
Pozdrawiam Przemek
Pleszów obecna dzielnica Krakowa
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
slawek_krakow

Re: Pleszów obecna dzielnica Krakowa
Przemku są w AN w Krakowie. Inwentarz z mirofilmami znajdującymi się w AN Kraków to pięć potarganych zeszytów, w necie tego nie ma. Jak jakaś nieduża robótka to maila chyba do mnie jeszcze masz?Zubrzak pisze:Witam
Czy ktoś wie gdzie znajdują się XVIII wieczne metryki parafii Pleszów (Kraków). Według Family Search, która posiada mikrofilmy, były robione one w Archiwum Państwowym w Krakowie, tymczasem ani w bazie pradziad, ani szukajwarchiwach nie ma o tym ani słowa (są od 1890r.). Do Centrum Mormonów (Warszawa czy Wrocław) mam trochę daleko, lepiej mi do Krakowa i było by fajnie ustalić gdzie te metryki się znajdują, czy na pewno w Archiwum Państwowym, a może Mormoni zrobili zdjęcia w Archiwum Archidiecezjalnym, tylko źle to oznaczyli.
Pozdrawiam Przemek
pozdrawiam
-
Smoktadeusz

- Podziękował: 1 time
RE: Re: Pleszów obecna dzielnica Krakowa
Jakby ktoś był chętny do indeksacji to coś tam mam, nie tylko z Pleszowa:
http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... ht=#390497
http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... ht=#390497
Szymon
RE: Re: Pleszów obecna dzielnica Krakowa
Sławku dzięki nie chcę zawracać głowy wyślę Tobie wiadomość na priv