Jastrząb k. Szydłowca
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Dobry_Duszek91

Jastrząb k. Szydłowca
Dzień dobry,
Poszukuję ksiąg metrykalnych z XVIII wieku dla parafii rzymskokatolickiej w Jastrzębiu. W AP Kielce przechowywane są metryki od 1810 r. Na familysearch ondalazłem tylko księgę zmarłych, która rozpoczyna się na 1798 r. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś zajmował się szerzej wspomnianą powyżej parafią?
Poszukuję ksiąg metrykalnych z XVIII wieku dla parafii rzymskokatolickiej w Jastrzębiu. W AP Kielce przechowywane są metryki od 1810 r. Na familysearch ondalazłem tylko księgę zmarłych, która rozpoczyna się na 1798 r. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś zajmował się szerzej wspomnianą powyżej parafią?
Serdecznie pozdrawiam,
Przemysław
Przemysław
-
Kaluga_Leszek
Jastrząb k. Szydłowca
Witam.
Dostępne są:
urodzenia 1879 - 1914, małżeństwa: 1798 - 1930, zgony: 1798 - 1945. Brakuje niektórych lat.
jakie nazwiska cię interesują, może szukamy tych samych.
Pozdrawiam.
Dostępne są:
urodzenia 1879 - 1914, małżeństwa: 1798 - 1930, zgony: 1798 - 1945. Brakuje niektórych lat.
jakie nazwiska cię interesują, może szukamy tych samych.
Pozdrawiam.
- Dobry_Duszek91

-
Kaluga_Leszek
- Dobry_Duszek91

Dziękuję za informacje. Mnie interesują członkowie tej rodziny, którzy pochodzili z terenów wspomnianego Huciska oraz w późniejszym okresie z Rogowa. Poszukuję aktu ślubu Łukasza Banaczka i Małgorzaty Maciejczyk/Lech, który odbył się prawdopodobnie przed 1798 r., a także zgonu wspomnianej Małgorzaty z ok. 1828 r. Niestety nie został on zarejestrowany w księgach z jastrzębskiej parafii.
Serdecznie pozdrawiam,
Przemysław
Przemysław
- Głuch_Mariusz

- Kontakt:
Witam,
Widzę że jesteśmy zainteresowani metrykami z podobnego okresu tej parafii. Niestety do dnia dzisiejszego nie udało mi się ustalić czy takie istnieją.
Wspomniane osoby są też w kręgu moich zainteresowań. Są to moi bezpośredni przodkowie; Łukasz, Wawrzyniec, Joachim i Agata Banaczek. Metryk co prawda nie mam z tego okresu, ale troszkę informacji zebrałem.
Wiecej informacji mogę podać na priv.
Pozdrawiam
Mariusz
Widzę że jesteśmy zainteresowani metrykami z podobnego okresu tej parafii. Niestety do dnia dzisiejszego nie udało mi się ustalić czy takie istnieją.
Wspomniane osoby są też w kręgu moich zainteresowań. Są to moi bezpośredni przodkowie; Łukasz, Wawrzyniec, Joachim i Agata Banaczek. Metryk co prawda nie mam z tego okresu, ale troszkę informacji zebrałem.
Wiecej informacji mogę podać na priv.
Pozdrawiam
Mariusz
Również parafia w kręgu moich zainteresowań. Chętnie zobaczyłbym metryki sprzed 1798 roku.
Przy okazji mało zindeksowana parafia. Brak indeksów U oraz MZ przed 1915 rokiem.
Przy okazji mało zindeksowana parafia. Brak indeksów U oraz MZ przed 1915 rokiem.
Pozdrawiam
Rafał
Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... art=4&ez=2
Rafał
Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... art=4&ez=2