Kozłów Biskupi ?
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Barbara_Lendzion

Kozłów Biskupi ?
W akcie ślubu z1900 roku odbytego w Skierniewicach ksiądz podaje, że pan
młody Władysław Gwardecki lat 24 syn Andrzeja i Julianny z domu Caban urodził się w Żylinie parafii Kozłów Biskupi.Alegat do tego ślubu nie ma.A więc urodził się około 1876 roku.Nie mogę tego Kozłowa odnaleźć.Czy ktoś może spotkał się z taką parafią?
młody Władysław Gwardecki lat 24 syn Andrzeja i Julianny z domu Caban urodził się w Żylinie parafii Kozłów Biskupi.Alegat do tego ślubu nie ma.A więc urodził się około 1876 roku.Nie mogę tego Kozłowa odnaleźć.Czy ktoś może spotkał się z taką parafią?
Pozdrawiam Barbara
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion
- kwroblewska

- Podziękował: 5 times
- Otrzymał podziękowania: 5 times
Kozłów Biskupi ?
To nie ta parafia w diecezji łowickiej? -> Parafia Najświętszego Serca Pana Jezusa w Kozłowie Biskupim - parafia należąca do dekanatu Sochaczew-Matki Bożej Nieustającej Pomocy diecezji łowickiej. Erygowana w 1226.
Miejscowości należące do parafii
Wsie: Antoniew, Dachowa, Erminów (część), Karolków, Kornelin, Kozłów Biskup, Leonów Wieś, Mizerka, Orłów, Rokotów, Sucha Nowa, Sucha Stara, Zakrzew, Żylin Nowy, Żylin Stary
____
Krystyna
Miejscowości należące do parafii
Wsie: Antoniew, Dachowa, Erminów (część), Karolków, Kornelin, Kozłów Biskup, Leonów Wieś, Mizerka, Orłów, Rokotów, Sucha Nowa, Sucha Stara, Zakrzew, Żylin Nowy, Żylin Stary
____
Krystyna
- WaldemarChorążewicz

Kozłów Biskupi
Witam.
Parafia jest, ale ksiąg niestety nie ma.
Urodził sie tam mój pradziadek i
przed laty sprawdzałem stan zachowanych ksiąg.
Mapa z Kozlowem B. http://maps.mapywig.org/m/WIG_maps/seri ... 300spi.jpg
Pozdrawiam
Waldemar
Parafia jest, ale ksiąg niestety nie ma.
Urodził sie tam mój pradziadek i
przed laty sprawdzałem stan zachowanych ksiąg.
Mapa z Kozlowem B. http://maps.mapywig.org/m/WIG_maps/seri ... 300spi.jpg
Pozdrawiam
Waldemar
Kozłów Biskupi
Witam,
Mogę tylko potwierdzić to co napisał Waldemar. Kozłów Biskupi to moja rodzinna parafia. Najstarsze zachowane księgi pochodzą z 1917 roku. Reszta spłonęła podczas I Wojny Światowej.
Kiedyś, rozmawiając z proboszczem, zasugerował on aby poszukać w Archiwum Archidiecezjalnym ale ostrzegał aby wiele sobie nie obiecywać.
Pozdrawiam
Marek
Mogę tylko potwierdzić to co napisał Waldemar. Kozłów Biskupi to moja rodzinna parafia. Najstarsze zachowane księgi pochodzą z 1917 roku. Reszta spłonęła podczas I Wojny Światowej.
Kiedyś, rozmawiając z proboszczem, zasugerował on aby poszukać w Archiwum Archidiecezjalnym ale ostrzegał aby wiele sobie nie obiecywać.
Pozdrawiam
Marek
- Barbara_Lendzion

Kozłów Biskupi
Dziękuję bardzo. To znaczy, że moje poszukiwania na nic się nie zdadzą. Nie dość, że nie ma aktu urodzenia to żeby pechowi stało się zadość to człowiek w latach 20 XX wieku wyszedł z domu i zaginął. Mimo poszukiwań niestety jak kamień w wodę. Był człowiek i nie ma po człowieku śladu. Smutne.
Pozdrawiam Barbara
-
elakrupinska
Parafia Najświętszego Serca Pana Jezusa w Kozłowie Biskupim. Do tej parafii należał Rokotów, w którym znajdował się dwór Eugeniusza Wiśniewskiego męża Małgorzaty Ankiewicz (córki Juliana Ankiewicza notabene Julian zmarł w Rokotowie). Jeżeli ktoś z Was byłby na cmentarzu w Kozłowie i natrafił na grób Eugeniusza proszę o zdjęcia.
Marcin
Marcin
- Berendzik_Malgorzata