Nazwisko: Fedorczyk

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=8015&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
Fedorczyk

Sympatyk

Post autor: Fedorczyk »

Poszukuję rodzin o nazwisku Fedorczyk z parafii Starawieś, Kamionna i Lochów
Awatar użytkownika
Fedorczyk

Sympatyk

Zajmuję się genealogią rodzin o nazwisku Fedorczyk w Polsce. Zainteresowanych tym nazwiskiem proszę o kontakt.
Zbyszek Fedorczyk
irena_kosznik
Nowicjusz

Post autor: irena_kosznik »

Witam !
W mojej rodzinie pojawiło się nazwisko Fedorczyk.Moja praprababka Marcjanna z domu Fedorczyk była,a po mężu Falkowska.Jako koloniści żyli w miejscowości Wielgie koło Stoczka Węgrowskiego.Raczej tam nie pobierali się i chyba nie zmarli.Akta które znalazłam,dały mi informacje o urodzeniu mojego pradziadka Błażeja oraz o urodzeniach i śmierci rodzeństwa.Więcej informacji nie posiadam.
Awatar użytkownika
Fedorczyk

Sympatyk

Witam!
Z informacji które mi przesłałaś jesteśmy spokrewnieni i mamy wspólnych przodków z parafii Kamionna.
A wygląda to tak;
Twój prapradziadek Józef Falkowski ur.ok.1833r w Wólce Sadowskiej( syn Walentego i Agnieszki z Wiśniewskich) poślubił w parafii Kamionna w dniu14.11.1852r( akt śl.27/1852- Łosiewice, Marcjannę Fedorczyk ur.9.11.1832r w Dąbrowie(akt 40/1832)-córkę Mikołaja (1808-1841) i Apolonii z Mioduszewskich (1807-1842) Fedorczyków. A Mikołaj to brat mojego Macieja i synowie Kazimierza Fedorczyka(1780-1846) i Anny z Paziów (1782-1811) , syn Wawrzyńca(1745-1803)i Rozalii Jankowskiej (n-1803).
A więc witam w rodzinie Fedorczyków z parafii Kamionna. Interesuje mnie Twoja rodzina Józefa i Marcjanny Falkowskich. Jak jesteś zainteresowana szczegółami( akty metrykalne i inne dane) podaj mi swojego maila na priwt.
Serdecznie pozdrawiam
Zbyszek Fedorczyk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”