Witam,
proszę o przetłumaczenie, krótkiej informacji dotyczącej B. Kozuchowskiego: "A 1797 die 24/ 13 mensis Maii Hanme - Pre parte Rudi Dni Basilii Kozuchowski per legitinum Patre num presentali ad Ecclesiam in Krzyczow post mortem Rudi Dni Joannis Kozuchowski vacantem Institutio pre exentione ad adum Rudum Perrum Pierocki Decanum Brestene (?) transmixa (?)."
W związku z tym, że nie jestem pewien czy dobrze rozczytałem poniżej zamieszczam link do dokumentu: http://szukajwarchiwach.pl/35/95/0/1/9/ ... hsq69mEDiw
Pozdrawiam
Maciej
Dokument parafialny- OK
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Dokument parafialny- OK
Ostatnio zmieniony sob 16 gru 2017, 23:58 przez BMaciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bartek_M

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 16 times
- Kontakt:
Dokument parafialny
Ja rozumiem to tak:
24/13 maja 1797 w miejscowości Hanna [?].
W sprawie wielebnego x. Bazylego Kożuchowskiego, który od osoby posiadającej zgodnie z prawem prawo patronatu otrzymał prezentę na wakującą po śmierci wielebnego x. Jana Kożuchowskiego parafię w Krzyczowie, przydzielenie tego urzędu powierzono przewielebnemu x. Piotrowi Pierockiemu dziekanowi brzeskiemu.
24/13 maja 1797 w miejscowości Hanna [?].
W sprawie wielebnego x. Bazylego Kożuchowskiego, który od osoby posiadającej zgodnie z prawem prawo patronatu otrzymał prezentę na wakującą po śmierci wielebnego x. Jana Kożuchowskiego parafię w Krzyczowie, przydzielenie tego urzędu powierzono przewielebnemu x. Piotrowi Pierockiemu dziekanowi brzeskiemu.
Bartek