Nazwisko: Kręcisz
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=7760&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
???
Ostatnio zmieniony sob 04 lip 2020, 17:24 przez jerkre, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam serdecznie, Jurek
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Bąkowski, Buczkiewicz, Kręcisz, Pawlicki, Sajkiewicz, Skuta
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Bąkowski, Buczkiewicz, Kręcisz, Pawlicki, Sajkiewicz, Skuta
-
Monika.Banas
Znam jedynie rodzinę Kręcisz mieszkającą w Staszowie, niedaleko Szydłowa.Witam i również poszukuje informacji o osobach noszących nazwisko KRĘCISZ parafia Szydłów.
Czy ktoś moze mi pomóc w odszukaniu Katarzyny Kręcisz, która była na emigracji jako służąca we Francji (spis ludności z 1931r) a następnie w ciąży wróciła do Polski, do Warszawy, gdzie urodziła córeczkę i oddała ją do domu dziecka, gdy dziecko miało 2 latka. Od lat szukam informacji na jej temat, ale kamień w wodę... Potrzebuję znać dane Katarzyny, skąd pochodziła i kim byli jej rodzice.
-
dzika_jagoda

Ja kojarzę tylko rodzinę Kręcisz z okolic Wąwolnicy/Niezabitowa...
Córka Agnieszki Sowińskiej ,Helena Sowińska wyszła za mąż za Jana Kręcisz...
może kulą w płot a może to jakiś trop...może mieli córkę Katarzynę...gdyż ślub brali w 1910 roku to w 1931 r. miałaby 20 lat...
https://regestry.lubgens.eu/viewpage.php?page_id=1057
na tej stronie można wpisać Katarzyna Kręcisz i przeszukać wyniki, które najbardziej pasują do Pani poszukiwań
wyszukiwarka dotyczy jednak tylko Lubelszczyzny
znalazłam akt 33 zgonu Katarzyny Kręcisz z Kraczewic z 1941 roku, ale nie pasuje raczej ,bo ta osoba miała w chwili śmierci 68 lat ...to raczej nie mogła mieć w 1931 roku małego dziecka...
Córka Agnieszki Sowińskiej ,Helena Sowińska wyszła za mąż za Jana Kręcisz...
może kulą w płot a może to jakiś trop...może mieli córkę Katarzynę...gdyż ślub brali w 1910 roku to w 1931 r. miałaby 20 lat...
https://regestry.lubgens.eu/viewpage.php?page_id=1057
na tej stronie można wpisać Katarzyna Kręcisz i przeszukać wyniki, które najbardziej pasują do Pani poszukiwań
wyszukiwarka dotyczy jednak tylko Lubelszczyzny
znalazłam akt 33 zgonu Katarzyny Kręcisz z Kraczewic z 1941 roku, ale nie pasuje raczej ,bo ta osoba miała w chwili śmierci 68 lat ...to raczej nie mogła mieć w 1931 roku małego dziecka...
Pozdrawiam,
Jagoda
*** Korzeniowski,Ostrowski, Sowiński, Ceglarski, Warchowski, Ozimek ,Gąsiorowski, Skoczewski, Grochowalski, Chmielowski, Mężeński ,Wilkoszewski ,Onuszkiewicz i wielu innych
Jagoda
*** Korzeniowski,Ostrowski, Sowiński, Ceglarski, Warchowski, Ozimek ,Gąsiorowski, Skoczewski, Grochowalski, Chmielowski, Mężeński ,Wilkoszewski ,Onuszkiewicz i wielu innych
Re: Nazwisko: Kręcisz
Witam,Joasia_BT pisze:Czy ktoś moze mi pomóc w odszukaniu Katarzyny Kręcisz, która była na emigracji jako służąca we Francji (spis ludności z 1931r) a następnie w ciąży wróciła do Polski, do Warszawy, gdzie urodziła córeczkę i oddała ją do domu dziecka, gdy dziecko miało 2 latka. Od lat szukam informacji na jej temat, ale kamień w wodę... Potrzebuję znać dane Katarzyny, skąd pochodziła i kim byli jej rodzice.
Zbyt mało danych, a imię dość popularne.
Przypuszczalny wiek w którym urodziła dziecko.
Sporo dziewcząt oddawano na służbę.
Obszar poszukiwań???
pozdrawiam serdecznie, Jurek