Proszę o pomoc, częściowo odczytałem sam, ale podkreślenia w miejscu słów oznaczają niezrozumiałe przeze mnie słowo.
Akt nr 22, Baboszewo:
1793 dnia 27 października ja Bonifacy karmelita pobłogosławiłem małżeństwo przed obliczem Kościoła między chłopem Krystianem Wernerem wdowcem i Teklą Stańkowiczówną panną parafianką ______ trzy zapowiedzi niedziele kolejne ______ ____ ___ _______ _____ , _____ chłop Gaspar Tekliński i Rafał Sochocki oraz inni.
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cat=417932
Akt ślubu Werner-Stańkowicz, Baboszewo 1793 OK
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Akt ślubu Werner-Stańkowicz, Baboszewo 1793 OK
Ostatnio zmieniony sob 27 sty 2018, 08:14 przez W_Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Gawroński_Zbigniew

Lachowiec 1793.
Dnia 27 października ja Bonifacy, karmelita pobłogosławiłem małżeństwo przed obliczem Kościoła pomiędzy pracowitymi Krystynem Wernerem, wdowcem i Teklą Stańkowiczówną, panną, parafianami, poprzedzone trojgiem zapowiedzi w niedziele kolejne, po zrobieniu tego co zrobić powinni zaręczeni (peractis a sponsalitis), takoż egzaminie; świadkowie: pracowici Kacper Tekliński i Rafał Sochocki i inni.
Dnia 27 października ja Bonifacy, karmelita pobłogosławiłem małżeństwo przed obliczem Kościoła pomiędzy pracowitymi Krystynem Wernerem, wdowcem i Teklą Stańkowiczówną, panną, parafianami, poprzedzone trojgiem zapowiedzi w niedziele kolejne, po zrobieniu tego co zrobić powinni zaręczeni (peractis a sponsalitis), takoż egzaminie; świadkowie: pracowici Kacper Tekliński i Rafał Sochocki i inni.
Zbigniew