Smolak i Dec z Trzebuski i okolicy

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
valdeq

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: valdeq »

Temat: "Rodzina Smolak i Dec z Trzebuski i okolicy"*

Wszystkim wszelkich śladów rodzin Smolak i Dec z Trzebuski, Nienadówki i okolic Sokołowa. Przeglądając akta notarialne widzę, że jest tu ich sporo. Mój prapradziad Jan Smolak urodził się w 1887 roku w Trzebusce, rodzice to Józef i Zofia z domu Dec.

Czy znacie sytuację jak wygląda stan ksiąg metrykalnych?? Podobno Trzebuska była podzielona na pół, jedna cześć do parafii w Nienadówce, a druga do Sokołowa.

piszcie wszystko co wiecie

Waldek Pietrzak

* moderacja tematu [Sianin_1948]
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
Sidor

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Sidor »

Mogę tylko podpowiedzieć, że pani kierowniczka w USC w Sokołowie Małopolskich choć zajęta, jest bardzo miła i z pewnością odpowie na Twój dylemat co do ksiąg z Trzebuski (no chyba że rzeczywiście chodzi Ci o akta notarialne, a nie metryki). Co do nazwisk, to Deców jest bardzo dużo w sąsiedniej gminie Raniżów, a i Smolaków tam widziałam sporo. Wrzuć sobie do wyszukiwarki geneteka, a przekonasz się, że występuje nawet konfiguracja nazwisk Smolak i Dec.

Pozdrawiam
Ula
Pozdrawiam
Ula
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”