Poszukuję informacji nt. rodziny Rylskich, dokładnie Ścibor-Rylskich z Wielkiego Rylska;
Krzysztof, w 1782 r. legitymował się w sądzie grodzkim sanockim
Może ktoś wie gdzie mieszkali w tym czasie?
Jeronimo
Rylski
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
jeronimo_77

-
mmaziarski

Rylski
Józef Rylski w 1797 w Szczucinie był świadkiem ślubu Walentego Wodzińskiego.
W 1856 w Jaśle ślub Józefa Rylskiego lat 28 ur.Biezdziedza z Antoniną Biesiadzką lat19.
W 1856 w Jaśle ślub Józefa Rylskiego lat 28 ur.Biezdziedza z Antoniną Biesiadzką lat19.
MMaziarski
-
mmaziarski

Rylski
Przyszła do mnie taka wiadomość
Witam
Panie Mieczysławie prosze napisac temu Panu co pytał o Krzysztofa Rylskiego gdyż ja nie umiem tam pisać że:
Rozboż Długi-wieś,dominium Rzeplin,cyrkuł przemyski-od 1777roku własciciel Krzysztof Rylski od 1800 roku Waleria Godyńska
Pozdrawiam Krzysztof Rylski
Witam
Panie Mieczysławie prosze napisac temu Panu co pytał o Krzysztofa Rylskiego gdyż ja nie umiem tam pisać że:
Rozboż Długi-wieś,dominium Rzeplin,cyrkuł przemyski-od 1777roku własciciel Krzysztof Rylski od 1800 roku Waleria Godyńska
Pozdrawiam Krzysztof Rylski
MMaziarski
-
jeronimo_77

Rylski
Bardzo dziękuję za informację. Posiadam zdjęcia dokumentacji legitymacyjnej Macieja Józefa Swatek Wiszniewskiego, na której jest podpis Krzysztofa Rylskiego i jego pieczęć, staram się ustalić gdzie mógł mieszkać M. J. Wiszniewski w tym czasie, a skoro świadczył za niego Krzysztof Rylski to zapewne się znali. Być może była to okolica. Czy mógłby Pan jeszcze zapytać o źródło tych informacji? Księgi parafialne? Metryka Józefińska?
http://www.genealogia.okiem.pl/foto2/al ... a_1784.JPG
Z góry dziękuję
Jeronimo
http://www.genealogia.okiem.pl/foto2/al ... a_1784.JPG
Z góry dziękuję
Jeronimo