Witam,
Kiedyś na stronie Muzeum WP, była alfabetyczna Lista oficerów WP z lat 1914 - 1939. Obecnie jakoś nie mogę odnaleźć tych materiałów...
Aleks.
Alfabetyczna Lista Oficerów WP 1914-1939 - szukam
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- A.Michałowski

Alfabetyczna Lista Oficerów WP 1914-1939 - szukam
Według Muzeum WP listę usunięto ze strony, ponieważ była własnością prywatną, udostępnioną tylko czasowo. Szkoda, bo też z niej wielokrotnie korzystałam. Niestety nie uzyskałam informacji, kto był jej twórcą i czy autor zamierza gdzieś ją ponownie umieścić.
Z pozdrowieniami,
Magda
Z pozdrowieniami,
Magda
- Tomasz_Lenczewski

- Otrzymał podziękowania: 1 time
- Kontakt:
Witam, jeżeli Muzeum nie chce podać informacji to ciężko będzie to ustalić. Widocznie ktoś się napracował, a potem się nie dogadali. Trzeba sobie radzić samemu. Można zgromadzić literaturę w postaci roczników oficerskich zawodowych i rezerwy w postaciach dostępnych w sieci oraz tych wydanych (nominacji rezerwy za lata 1934-1939 i Rocznika Oficerskiego 1939 - dostępne we wszystkich większych bibliotekach na półkach). A w sytuacjach wątpliwych wysyłać zapytanie o teczki oficerskie do CAW (WBH). W sumie tak sobie radzę od lat i jakoś idzie. Domyślam się kto mógł być autorem tego opracowania ze stron Muzeum i chyba tego wszystkiego tak nie zgromadził. W sumie z własnego doświadczenia sprawdzając w ciągu roku kilkunastu oficerów, jakoś sobie radzę bez tej listy internetowej.
Pozdrawiam
Tomasz
Pozdrawiam
Tomasz