Nowe Miasto nad Pilicą
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Nowe Miasto nad Pilicą
Poszukuję aktów zgonu z Nowego Miasta nad Pilicą z lat 1866-1870, tylko te mnie interesują.
Poszukuję aktu zgonu Anieli Różańskiej nazwisko panieńskie Foryś
Ola
Poszukuję aktu zgonu Anieli Różańskiej nazwisko panieńskie Foryś
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Nowe Miasto nad Pilicą
Lata 1868-1870 są w indeksach i tego zgonu brak. Z aktu ślubu syna Jana w 1866 wynika, że mieszkają w Józefowie więc zostają dwa roczniki 66 i 67 jeśli masz pewność co do parafii. Zadzwoń do AP Łódź czy w ogóle mają te roczniki, bo ani ze szwa ani z genbazy to nie wynika (brak raczej)
-
Szczepaniak_Tomasz

Nowe Miasto nad Pilicą
Olu,
1868-70 są indeksy. 1866 i 1867 nie ma w archiwach Państowych (może w Lowiczu jest).
Jej synek zmarł w Odrzywole w 1873 jako trzylatek, więc jak nie ma w zindeksowanych w NMnP to szukałbym po 1870 lub w Odrzywole.
Pozdrawiam
Tomasz Szczepaniak
1868-70 są indeksy. 1866 i 1867 nie ma w archiwach Państowych (może w Lowiczu jest).
Jej synek zmarł w Odrzywole w 1873 jako trzylatek, więc jak nie ma w zindeksowanych w NMnP to szukałbym po 1870 lub w Odrzywole.
Pozdrawiam
Tomasz Szczepaniak
-
Arek_Bereza

Nowe Miasto nad Pilicą
Odrzywół chyba nie, bo indeksy Z są za lata 1787-1946
Też w międzyczasie zobaczyłem zgon tego dziecka tylko dobrze byłoby ten akt zobaczyć
Też w międzyczasie zobaczyłem zgon tego dziecka tylko dobrze byłoby ten akt zobaczyć
Nowe Miasto nad Pilicą
Tomku w 1870 roku Anieli mąż, Franciszek wziął ślub z drugą żoną, a Wincenty ostatni syn Anieli i Franciszka urodził się ok. 1870 roku ale aktu urodzenia również nie ma...mam przypuszczenie że może przy porodzie zmarła to było jej 11 dziecko...
Więc ten akt zgonu zawęził się do lat 1869-1870...tylko gdzie?
Ola
Więc ten akt zgonu zawęził się do lat 1869-1870...tylko gdzie?
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra
-
Arek_Bereza

Nowe Miasto nad Pilicą
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra
-
Arek_Bereza

Nowe Miasto nad Pilicą
To wiele zmienia - czytam w tym akcie ślubu, że to wdowiec po Anieli z Forysiów zmarłej 6 kwietnia tego roku (czyli 1870). A Franciszek to gospodarz z Kalenia w parafii Rawskiej (tamże zapowiedzi oprócz Regnowa). Niestety nie widzę by zachowały się alegata z Regnowa z 1870. Podobnie zgony z Rawy.
A ten akt to dla porządku czy ma pomóc w dalszych poszukiwaniach ?
A ten akt to dla porządku czy ma pomóc w dalszych poszukiwaniach ?
Nowe Miasto nad Pilicą
Arku dla porządku i usystematyzowania wszystkiego 
Chociaż jeszcze muszę znaleźć jedno dziecko tej pary, pobrali się we wsi Rosocha (Nowe Miasto) w 1840 roku ja pierwsze dziecko które mam to z 1845 więc na pewno jeszcze jakieś gdzieś się zagubiło
Dziękuję za pomoc
Ola
Chociaż jeszcze muszę znaleźć jedno dziecko tej pary, pobrali się we wsi Rosocha (Nowe Miasto) w 1840 roku ja pierwsze dziecko które mam to z 1845 więc na pewno jeszcze jakieś gdzieś się zagubiło
Dziękuję za pomoc
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra