Witam poszukuję informacji na temat Jana Smosarskiego męża Magdaleny Piekarskiej. Szukam aktu ślubu, zgonu lub urodzenia Jana i nic. Znalazłem że w miejscowości Przążewo (Ciechanów) w 1777 roku urodziła im się córka Barbara w 1783 syn Franciszek. Mieli jeszcze syna Michała urodzonego około 1787 tak wychodzi z aktu małżeństwa Michała ale aktu urodzenia też nie znalazłem.
Utknąłem w miejscu.
Poszukuję Smosarski Jan Parafia Ciechanów
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
marcin_satała

Poszukuję Smosarski Jan Parafia Ciechanów
Ostatnio zmieniony sob 17 mar 2018, 17:03 przez marcin_satała, łącznie zmieniany 2 razy.
-
marcin_satała

Poszukuję Smosarski
Znalazłem w Przążewie akt chrztu Michała czyli wszystkie dzieci Jana i Magdaleny rodziły się w tej wsi
znalazłem jeszcze akt chrztu Augustyna Smosarskiego może to brat Jana dzieci Augustyna też rodziły się w tej wsi i znalazłem jeszcze akt chrztu Józefa a może on jest bratem Jana. Augustyn i Józef mają innych rodziców więc pewnie któryś z tych dwóch jest bratem Jana. Niestety żadnych aktów ślubów nie znalazłem tylko akty chrztów dzieci Augustyna. O Józefie nic nie ma .
znalazłem jeszcze akt chrztu Augustyna Smosarskiego może to brat Jana dzieci Augustyna też rodziły się w tej wsi i znalazłem jeszcze akt chrztu Józefa a może on jest bratem Jana. Augustyn i Józef mają innych rodziców więc pewnie któryś z tych dwóch jest bratem Jana. Niestety żadnych aktów ślubów nie znalazłem tylko akty chrztów dzieci Augustyna. O Józefie nic nie ma .
-
asmolenska

Poszukuję Smosarski
Trzeba sprawdzić okoliczne parafie. Skoro po zawarciu małżeństw wracali do Przążewa bardzo możliwe ,że panny młode pochodziły z okolicy.
Anna
Anna