Solarski Władysław i Józef z Krakowa i Warszawy

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

sanrkon

Sympatyk

Solarski Władysław i Józef z Krakowa i Warszawy

Post autor: sanrkon »

Witam,
poszukuję wiedzy na temat dwóch synów pary Ignacy Solarski i Anna Czajkowska tzn. na temat:

- rodziny Władysława Solarskiego (tak występował w różnych spisach, choć na chrzcie był Bolesławem) ur. 1880r w Chełmnie(woj.kuj-pom.), który w młodości mieszkał w Krakowie, ale nie wiem co dalej - może został w Krakowie a może również, jak brat, wyjechał z Krakowa.

- rodziny Józefa Solarskiego ur. 1883r w Chełmnie(woj.kuj-pom.), który w młodości mieszkał najpierw w Krakowie a potem w 1905r lub trochę wcześniej wyjechał - nie wiem dokładnie dokąd, ale potem zmarł w Piotrkowie Trybunalskim.

Z góry dziękuję za odpowiedzi
Sylwia
Ostatnio zmieniony sob 13 paź 2018, 14:27 przez sanrkon, łącznie zmieniany 1 raz.
sanrkon

Sympatyk

Post autor: sanrkon »

a) Aktualne są poszukiwania opisanego powyżej Władysława Solarskiego.

b) Jeśli chodzi o Józefa Solarskiego, niestety, znalazłam informację, że zmarł 22 sierpnia 1911 w Piotrkowie (obecnie Piotrków Trybunalski), gubernia i dystrykt Piotrków, region Polska.
Oprócz tego jest tam taki dopisek:
Obrazek

A może w wieku 28 lat zdążył mieć żonę i dziecko/dzieci?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”