Krasowski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Ksenia_Bel

Krasowski

Post autor: Ksenia_Bel »

Szukam swój rodowód. U mnie był dziadek Czernobai Józef (1937-2009). Szukał informacji o rodzinie na całe życie, ale wszystko na próżno. Większość archiwów zostały zamknięte. Stracił swoją rodzinę w początku ii wojny światowej, w 1941 roku, jego matka była winił za to, że rodziny w Polsce. Tak ją wysłali do miasta Gorki (Rosja, Niżny Nowogród) do więzienia. Oto jak zostały one oddzielone. Tylko w 00-tych udało mu się znaleźć kilka informacji na temat jego matki: jej imię Czeslava Krasowska, (1912 Poletyly, Grodno, Beloystok). Miała siostrę, Clementine Krasowska. Później wyszła za mąż Czernobai i przeniósł się do Słonim, Białoruś. Jeśli znajdziecie podobne, daj mi znać.
jamiolkowski_jerzy

Sympatyk
Adept
Otrzymał podziękowania: 1 time

Krasowski

Post autor: jamiolkowski_jerzy »

Główne pytanie. Katolicy czy prawosławni?
Jeśli katolicy to metryka Czesławy Krasowskiej powinna być w Archiwum Państwowym w Białymstoku.
Poletyły to parafia w Brańsku. Należy poprosić o sprawdzenie metryk tej parafii
Nazwisko Czarnobaj występowało w parafiach Szudziałowo i Krynki. Może akurat stamtąd pochodzili Twoi?
Jak na imię miał ojciec Józefa?
Moze to którys z tych
http://indeksrepresjonowanych.pl/int/wy ... wanie.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”