Witam wszystkich,
zwracam się do Was z uprzejmą prośbą o pomoc, podpowiedź, wskazanie kierunku w dalszych poszukiwaniach bo sama odbijam się głową od muru niewiedzy nie mając pomysłu gdzie dalej szukać...
Kilka miesięcy temu odnalazłam wreszcie metrykę ślubu moich przódkow ale niestety jeśli chodzi o panne młodą i jej rodziców to nadal stoję w miejscu.
Akt ślubu nr 26, Wilno św. Ducha 1906
http://www.epaveldas.lt/recordImageSmal ... &seqNr=200
Poszukuję aktu urodzenia Heleny Pietrowskiej/Piotrowskiej lub Korwin-Pietrowskiej/Piotrowskiej ur. ca. 1884, córki Stanisława Korwin-Pietrowskiego/Piotrowskiego i Zofi z Grigorowiczów oraz aktu ślubu Stanisława i Zofi lub jakiegokolwiek aktu dotyczącego tej pary który pomógłby mi w dalszych poszukiwaniach.
Przewertowałam mnóstwo akt które są dostępne online z następujących parafi rk:
Wilno, Bogusławiszki, Bujwidze, Butrymańce, Czabiszki, Dorsuniszki, Dubicze, Dubinki, Dukszty, Ejszyszki, Giedrojce, Gieguzyn, Giełwany, Gierwiaty, Glinciszki, Intruki, Janiszki, Jewie, Kiernów, Kietowiszki, Korwie, Kowale, Kozakiszki, Lawaryszki, Mejszagoła, Michalyszki, Muśniki, Nacza, Nidoki, Niemenczyn, Ossów, Podbrzezie, Raduń, Rudniki, Rykonty,Soleczniki, Stare & Nowe Troki, Suderwa, Szeszole, Szyrwinty, Taboryszki, Turgiele, Upniki, Uzugoscie, Wasiliszki, Wawiórki, Werenow, Werki, Widziniszki, Worniany, Zabłocie, Zoszle, Zyzmory
Materiału bylo sporo więc zawsze istnieje możliwosc, że coś ważnego przeoczyłam....
Czy ktoś napotkal się z aktami dotyczących poszukiwanych przezemnie osób?
Jestem wdzięczna za każdą wskazówkę.
Dziękuję bardzo!!!
Agnieszka
Pomoc w poszukiwaniu aktu urodzenia
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Krystian + Onufry Łapiński & Agnieszka Bieleniewicz - powiat mariampolski
Piotrowski & Hryhorowicz - powiat lidzki/ Wilno
Szukam:
-
Arek_Bereza

Myślę, że chodzi o nazwisko Korwin Piotrowski oraz Hryhorowicz, może Hrehorowicz. Jeśli nie Wilno to co ? Może Malewski wskaże kolejne tropy, choć żadnych gwarancji nie dam 
https://www.google.pl/url?sa=t&source=w ... 5jaP2o75AC
https://www.google.pl/url?sa=t&source=w ... 5jaP2o75AC
Dziękuję Arku za potwierdzenie bo z braku doświadczenia i wiedzy czuję się po miesiacach zdezorientowana czy idę właściwym tropem zwłaszcza, że wyników dotychczas = zero.
Wybrałam właśnie te przez Malewskiego wymienione miejscowości jako "przewodnik" w moich poszukiwaniach.
Świadomie zdecydowałam sie napisać wszystkie możliwe wymiany nazwiska, tak na wszelki wypadek, bo ja dopiero z czasem (bląd początkujacych) prowadząc listę wszystkich Pietrowskich, Piotrowskich i K-P z przejrzanych przezemnie akt stwierdziłam, że w zależności od lat, parafi i z biegiem czasu jedna osoba rożnie była zapisywania a może komuś anóż któraś z przezemnie poszukiwanych osób się natrafia - co było by szczytem marzeń
...
Wybrałam właśnie te przez Malewskiego wymienione miejscowości jako "przewodnik" w moich poszukiwaniach.
Świadomie zdecydowałam sie napisać wszystkie możliwe wymiany nazwiska, tak na wszelki wypadek, bo ja dopiero z czasem (bląd początkujacych) prowadząc listę wszystkich Pietrowskich, Piotrowskich i K-P z przejrzanych przezemnie akt stwierdziłam, że w zależności od lat, parafi i z biegiem czasu jedna osoba rożnie była zapisywania a może komuś anóż któraś z przezemnie poszukiwanych osób się natrafia - co było by szczytem marzeń
Ostatnio zmieniony pt 08 cze 2018, 15:35 przez lato1107, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Szukam:
-
Balcerkiewicz

Witam
Wczoraj trafiliśmy z poszukiwaniami genealogicznymi do Szeszoli - - dotyczy rodziny Korwin-Piotrowskich jest Stanisław i Antonina, oraz jego syn Antoni z drugą żoną Julią z Rutkowskich - jestem też na FB - tu trudno trafić
nie umiem tu szukac odpowiedzi na posty
Aneta Balcerkiewicz
Wczoraj trafiliśmy z poszukiwaniami genealogicznymi do Szeszoli - - dotyczy rodziny Korwin-Piotrowskich jest Stanisław i Antonina, oraz jego syn Antoni z drugą żoną Julią z Rutkowskich - jestem też na FB - tu trudno trafić
Aneta Balcerkiewicz