Nazwisko: Serafin Katarzyna

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=4809&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
nataliya

Post autor: nataliya »

witam! Moja prababcia miała na imie Katarzyna Serafin(panieńśkie)Mieszkała Leżachowie,po mężu Gopko(Hoppko,Hopko),została wysiedlona wraz z rodziną na Ukrainę,Lwówski obwód,pózniej przeprowadziły się do obwodu tarnopolskiego w.Obaryci(dzis Kobzariwka),a następnie zamiesz. wTerebowla
Ostatnio zmieniony pn 18 sty 2010, 10:12 przez nataliya, łącznie zmieniany 1 raz.
Dorota_Dwojak

Sympatyk

Post autor: Dorota_Dwojak »

Witam! Michał Serafin to mój dziadek ur. w Czukwi k. Sambora woj. lwowskie, syn Wojciecha. Siostra Wojciecha miała na imię Katarzyna, ich rodzice to Jan i ?, wszyscy ur. prawdopodobnie w Czukwi.
elzbetaskrzypek

Post autor: elzbetaskrzypek »

Witam! Moja prababcia nazywała sie Katarzyna SERAFIN - PO MĘŻU.Zdomu nazywała się Dybczyńska i prawdopodobnie pochodziła ze W zdołu Rządowego(koło Bodzentyna).Miała dwie córki STANISŁAWĘ I MARIĘ. Stanisława wyszła za mąż za Stefana GAJEWSKIEGO,a Maria za Morawieckiego.Nie wiem gdzie został pochowany mąz Katarzyny Serafi i kim był.
Jaskier81

Sympatyk

Post autor: Jaskier81 »

Witam, widziałem nazwisko Serafin w księgach metrykalnych Piekoszowa (Kielce) Jaskier
Wojciechowicz_Krzysztof

Sympatyk

Post autor: Wojciechowicz_Krzysztof »

Serafin to dosyć rzadkie nazwisko. Był niejaki Stanisław Serafin, straznik KOP, zabity przez Litwinów w 1938 roku na granicy.
Rząd polski wykorzystał ten incydent do postawiernia Litwie ultimatum, żadającego ustanowienia stosunków dympomatycznych.
Minister Beck bawił wtedy we Włoszech, więc MSZ powiadomił o tym telefonicznie ambasadora Wysockiego. Przygłuchowy Wysocki nie mógł zrozumieć, o jakiego Serafina chodzi, więc powiedziano mu, że 'Serafin, tak jak Anioł', zabity na granicy. Minister Beck został więc powiadomiony, że Litwini zabijają na granicy aniołów.

Pozdrawiam,
Krzysztof
Gashlug

Sympatyk

Post autor: Gashlug »

Dużo osób o tym nazwisku spotykam w aktach z parafii Skaryszew. Do dzisiaj w Radomiu mieszkają osoby o tym nazwisku.
Pozdrawiam
Grzegorz
kronerhalina

Sympatyk
Mistrz

Post autor: kronerhalina »

Elżbieto.Ślub Twoich pradziadków Jana i Katarzyny 1879/149 Kielce (Katedra) a Marianny i Władysława Morawieckiego 1901/22 Kielce (Św.Wojciech) Dane z Geneteki.Halina
twojkowski

Sympatyk

Post autor: twojkowski »

Wita, sporo Serafinów jest w parafii Rzeczniów. Księgi zeskanowane tu
http://mbc.cyfrowemazowsze.pl/dlibra/pu ... 1&lp=1&QI=

Bede wdzieczny za dalsze informacje o Serafinach z Rzeczniowa.

Pozdrawiam

T.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”