Kubalska Amelia ur. Wa-wa ?

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

AlicjaSurmacka

Sympatyk
Nowicjusz

Kubalska Amelia ur. Wa-wa ?

Post autor: AlicjaSurmacka »

Witam,
W akcie zgonu Amelii Pajfer z Kubalskich c. Marcelego i Amelii Zajączkowskiej jest napisane, że urodziła się w Warszawie. Urodziła się 06.12.1890 roku natomiast jej siostra Marta Gasik z Kubalskich urodzona jest 20.01.1898 roku.Obydwie zmarły w Radomsku. Niestety nie mogę odszukać według dat urodzenia ich aktów chrztu.
Odszukałam w genetece akt ślubu rodziców (Marcelego i Amelii Zajączkowskiej) w parafii Św. Andrzeja akt 6/1882
oraz dwoje rodzeństwa Amelii i Marty urodzonych również w parafii Św. Andrzeja:
akt 191 /1885 ur. Apolonia Julia
akt 652 /1886 ur. Saturin Paweł
Przejrzałam wszystkie warszawskie parafie w "metrykach" tam gdzie były indeksy to w indeksach a tam gdzie brakowało indeksów to przeglądałam wszystkie akty chrztu po 6 grudnia i niestety nie znalazłam Amelii. Amelia ślub prawdopodobnie brała w Iwacewiczach pow. słonimski (obecna Białoruś) a jedyne dziecko urodziła w 1925 roku w Gomunicach pod Radomskiem.
Na odszukanie aktu ślubu nie mam szans a jedynie nadzieję, że będzie przypisek na akcie chrztu. Mąż Amelii -Julian Stefan Pajfer urodził się w 1891 roku w Szczebrzeszynie ale niestety przy jego akcie chrztu brak przypisku o ślubie czy zgonie.
Czy wszystkie warszawskie parafie z roku 1890 są w "metrykach" ?

Alicja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”