Poszukuję krewnych na kresach (Rogowscy)
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Witam. Mój dziadek, Jan Rogowski (ur. 7 VII 1913, zm. 29 X 1975) urodził się prawdopodobnie (a na 99 % pewne jest, że mieszkał) w Horożance na Ukrainie (obecny obwód tarnopolski, rejon monasterzyski). Pochowany został w Mościsku (województwo dolnośląskie, powiat dzierżoniowski), gdzie zamieszkał po II wojnie światowej, w której brał udział (mianowicie w tzw. operacji berlińskiej, za którą dostał medal). Jednak zanim zmienił miejsce zamieszkania, założył rodzinę na kresach (udało mi się zidentyfikować jedynie dwie osoby, jego córkę oraz domniemanego wnuka). Obydwoje są Ukraińcami. Sam dziadek był Polakiem. Popytałem wszystkich możliwych członków "nowej" rodziny dziadka i nikt nic nie wie o jego przeszłości. Wstawiłem tego posta w nadziei, że znajdą się tu osoby, które mi pomogą dojść do "poprzedniej" rodziny dziadka. Jeżeli podałem zbyt mało danych, to proszę napisać. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Przeformułuj (i podpisuj się, choćby imieniem)
udało Ci się zidentyfikować córkę i wnuczka i chcesz "dojść do nich"?
to nie jest już za Tobą?
rzymskokatolickie M 1933 1937 (czyli już bez ochrony danych) w Wydz. Ksiąg "Zabużańskich" USC Warszawa) - jeśli są..warto się pospieszyć, istnieje możliwość, że będą przekazywane do AGAD co może oznaczać, że na parę lat znikną z obiegu
udało Ci się zidentyfikować córkę i wnuczka i chcesz "dojść do nich"?
to nie jest już za Tobą?
rzymskokatolickie M 1933 1937 (czyli już bez ochrony danych) w Wydz. Ksiąg "Zabużańskich" USC Warszawa) - jeśli są..warto się pospieszyć, istnieje możliwość, że będą przekazywane do AGAD co może oznaczać, że na parę lat znikną z obiegu
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz