Poszukuje potomkow Nikodema Wisniewskiego,wg moich danych ur w 1906 a zmarlego w 1998. W czasie wojny byl l w 8 pulku strzelcow konnych .przesiedzial bardzo dlugo w offlagu w Woldenbergu.Pochodzil z Lemborka .
Katarzyna
poszukuje potomkow,Nikodema Wisniewskiego
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Sroczyński_Włodzimierz

poszukuje potomkow,Nikodema Wisniewskiego
łatwiej byłoby kontynuować watek sprzed roku
jak poszukiwania w dokumentach Fundacji?
to dziadek? wystąp o akt zgonu (1998 więc powinien być w rejestrach..których? nie wiem:) ale i w PESELu za zycia powinien być (a imię, datę i miejsce urodzenia masz)
potem sprawdź czy nie było postępowania spadkowego przeprowadzonego (w sądzie właściwym ze wzgl. na miejsce zgonu)
było? - masz możliwość dostępu do akt i wszystko na tacy
nie było - zrób
ew. było - możesz zrobić ponownie (chyba, że mama była uwzględniona ale Ci nie przekazała)
co przez ponad rok udało Ci się ustalić? chociaż AU zamówiłaś?
to dziadek? wystąp o akt zgonu (1998 więc powinien być w rejestrach..których? nie wiem:) ale i w PESELu za zycia powinien być (a imię, datę i miejsce urodzenia masz)
potem sprawdź czy nie było postępowania spadkowego przeprowadzonego (w sądzie właściwym ze wzgl. na miejsce zgonu)
nie było - zrób
ew. było - możesz zrobić ponownie (chyba, że mama była uwzględniona ale Ci nie przekazała)
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Re: poszukuje potomkow,Nikodema Wisniewskiego
Nie moge wystapic bo nie bylam praw ie rodzina,Dziaxek posiadal dzieci prawnych spadkobiercow i jak przypuszczam wnuki.Moja mama byla uznana jako dziecko ale oni nie mieli kontatu cale lata.Poza tym majac te wiadomosvi ktore mamprobuje w internecie bo jestem zagaranica wiec urzad raczej noe wchodzi w gre.Moge zapytac a Poznaniu bo powinni dac z calej Polski ale jak mnie zapytaj po o mi.No Niby mama byla uznana jako dziecko ald troche sie bojeSroczyński_Włodzimierz pisze:łatwiej byłoby kontynuować watek sprzed roku
nie było - zrób
-
Sroczyński_Włodzimierz

W każdym zdaniu albo nieprawda, albo niedopowiedzenie prowadzące do "oj nie mogę". Rozumiem, że wszystko z powodu "troche sie boje"
co znaczy "nie byłam prawie rodziną"? co matka ma wpisane w poz. "rodzice" w akcie zgonu? jest AZ i odpis polskiego ASC? jest Nikodem?
"Dziaxek posiadal dzieci prawnych spadkobiercow" - no..np Twoją matkę ustawowo
etc
co znaczy "nie byłam prawie rodziną"? co matka ma wpisane w poz. "rodzice" w akcie zgonu? jest AZ i odpis polskiego ASC? jest Nikodem?
etc
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
No dobrze tzn moge dostac akt smierci przez usc ale co dalej?Sroczyński_Włodzimierz pisze:W każdym zdaniu albo nieprawda, albo niedopowiedzenie prowadzące do "oj nie mogę". Rozumiem, że wszystko z powodu "troche sie boje"
etc
Dotarlam zez inna strone do czlowieka ktory jest spokrewniony ,jego mama ,zyjacy byal siostrzenica dziadka .Napisalam i czekam na odpowiedz