"Transporty Polaków do KL Auschwitz z Lublina i innych
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Maksymilian_Rzemiński

Czy ktoś posiada książkę "Transporty Polaków do KL Ausc
Witam
Czy ktoś posiada książkę pt. "Transporty Polaków do KL Auschwitz z Lublina i innych miejscowości Lubelszczyzny, 1940-1944, Tom 1"?
Jeśli tak prosiłbym o sprawdzenie w niej osoby: Feliks Moń. Szukałem na straty i stronie auschwitz, jednak są tam tylko szczątkowe informacje.
Wrzuciłbym tego posta jeszcze na lubgens, lecz ten kto czytał mój pierwszy post na forum wie dlaczego nie mogę.
Z góry dziękuję za udzieloną pomoc i pozdrawiam.
Czy ktoś posiada książkę pt. "Transporty Polaków do KL Auschwitz z Lublina i innych miejscowości Lubelszczyzny, 1940-1944, Tom 1"?
Jeśli tak prosiłbym o sprawdzenie w niej osoby: Feliks Moń. Szukałem na straty i stronie auschwitz, jednak są tam tylko szczątkowe informacje.
Wrzuciłbym tego posta jeszcze na lubgens, lecz ten kto czytał mój pierwszy post na forum wie dlaczego nie mogę.
Ostatnio zmieniony sob 30 cze 2018, 15:32 przez Maksymilian_Rzemiński, łącznie zmieniany 1 raz.
- Stradowski_Jacek

- Podziękował: 3 times
Czy ktoś posiada książkę "ransporty polaków do KL Ausch
Maksymilianie, może warto byłoby dodać literę "T" w temacie postu i zmienić na wielką literę w wyrazie "polak"?
Sorry, że się wtrącam.
Jacek
Sorry, że się wtrącam.
Jacek
-
Maksymilian_Rzemiński

"Transporty Polaków do KL Auschwitz z Lublina i innych
Witam
PS. Przepraszam, ale poprzedni post o tej samej treści wstawiłem w niewłasciwym dziale.
PS. Przepraszam, ale poprzedni post o tej samej treści wstawiłem w niewłasciwym dziale.
- mądzik_władysław

Witam. Feliks Moń z Łopiennika Podleśnego ur. 21.11. 1912r. zmarł w sierpniu 1941r. w Oświęcimiu, wcześniej był więźniem Zamku Lubelskiego- tak wynika z opracowania " Hitlerowskie więzienie na Zamku w Lublinie 1939-1944".
Czy to ta osoba ?
Władysław
Czy to ta osoba ?
Władysław
Moje parafie :Wilków,Zagłoba,Wąwolnica,Opole Lub., Kazimierz Dolny,Nałęczów, Piotrawin,Solec n/W, Ożarów
Witaj Władku,
Proszę wybacz że się w trącam w ten wątek. Czy byś móg sprawdzic czy moj dziadek Adam Królikowski jest w opracowaniu "Hitlerowxkie więzienie na zamku w Lublinie 1939-1944". Wiem tylko ze był wysiedlony przez niemców z Łodzi do wioski Łąki, parafia Wąwolnica a rodzina mówiła mi ze dziadek był w 1942 roszczelony przez niemców.
Serdecznie pozdrawiam, Pomponik
Proszę wybacz że się w trącam w ten wątek. Czy byś móg sprawdzic czy moj dziadek Adam Królikowski jest w opracowaniu "Hitlerowxkie więzienie na zamku w Lublinie 1939-1944". Wiem tylko ze był wysiedlony przez niemców z Łodzi do wioski Łąki, parafia Wąwolnica a rodzina mówiła mi ze dziadek był w 1942 roszczelony przez niemców.
Serdecznie pozdrawiam, Pomponik
Re: "Transporty Polaków do KL Auschwitz z Lublina i inn
Słownik biograficzny żołnierzy BCh IV okręg Lublin s. 393. Krótka wzmianka - mogę zeskanować. Wiadamość (mail) na pwMaksymilian_Rzemiński pisze:Witam
Ewa
- mądzik_władysław

Wiadomość dla Pomponika : Rodzina ma rację ,w ww. wykazie nie ma Adama Królikowskiego, ale jest w aktach zmarłych parafii Wąwolnica , akt nr 137:
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cc=1867931
Dodam ,że Łąki leżą w połowie drogi : Wąwolnica-Nałęczów.
Pozdrawiam
Władysław
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cc=1867931
Dodam ,że Łąki leżą w połowie drogi : Wąwolnica-Nałęczów.
Pozdrawiam
Władysław
Moje parafie :Wilków,Zagłoba,Wąwolnica,Opole Lub., Kazimierz Dolny,Nałęczów, Piotrawin,Solec n/W, Ożarów
Ja bym proponował byś zaprzestał ciągnąc już ten temat. Wbrew temu co głosisz, konto Twoje nie zostało usunięte, ani żaden z postów. Zostałeś na forum lubgensu zablokowany za tworzenie fikcyjnych kont - co najmniej pięciu. Zabrakło Ci cywilnej odwagi napisać do administratora, więc proszę o niewprowadzanie w błąd, że to uczyniłeś i nie dostałeś odpowiedzi.Maksymilian_Rzemiński pisze: Wrzuciłbym tego posta jeszcze na lubgens, lecz ten kto czytał mój pierwszy post na forum wie dlaczego nie mogę.
Grzegorz
-
Maksymilian_Rzemiński

Panie Grzegorzu,
Jako młody genealog amator chciałem się wdrożyć i nie wiedziałem wielu rzeczy, a kiedy przez pomyłkę napisałem dwa posty zostałem zwyzywany od próżniaków i leni. Konto zostało zablokowane na tyle, że nie mogłem pisać postów, co zmusiło mnie do utworzenia kilku kont, aby móc dalej pracować. Za co zostało zablokowane? Otóż dlatego, że dwa razy napisałem pytanie o akt ( wtedy kiedy jeszcze nie wiedziałem jak ich szukać) a po pewnym czasie prośbę o pomoc w jego rozczytaniu, gdyż czas zrobił swoje, w odpowiedzi znów zostałem zwyzywany. a w następnym dniu konto było zablokowane i nie mogłem pisać postów. Powód? Podobno używałem niecenzuralnych słów. A jaka jest prawda? W odpowiedzi na pyskówkę napisałem zgodnie z prawdą, że MAM 14 LAT!
Z poważaniem M. Rzemiński
Jako młody genealog amator chciałem się wdrożyć i nie wiedziałem wielu rzeczy, a kiedy przez pomyłkę napisałem dwa posty zostałem zwyzywany od próżniaków i leni. Konto zostało zablokowane na tyle, że nie mogłem pisać postów, co zmusiło mnie do utworzenia kilku kont, aby móc dalej pracować. Za co zostało zablokowane? Otóż dlatego, że dwa razy napisałem pytanie o akt ( wtedy kiedy jeszcze nie wiedziałem jak ich szukać) a po pewnym czasie prośbę o pomoc w jego rozczytaniu, gdyż czas zrobił swoje, w odpowiedzi znów zostałem zwyzywany. a w następnym dniu konto było zablokowane i nie mogłem pisać postów. Powód? Podobno używałem niecenzuralnych słów. A jaka jest prawda? W odpowiedzi na pyskówkę napisałem zgodnie z prawdą, że MAM 14 LAT!
Z poważaniem M. Rzemiński
Witaj Wladku,
Dzieki za poswiecenia twojego czasu szukajac info o moim dziadku Adam Krolikowskiego. Takze dzieki za link do aktu zgonu Adam.
Serdecznie pozdrawiam, pomponik

Dzieki za poswiecenia twojego czasu szukajac info o moim dziadku Adam Krolikowskiego. Takze dzieki za link do aktu zgonu Adam.
Serdecznie pozdrawiam, pomponik
-
Serotoninka

Księga Pamięci. Transporty Polaków do KL Auschwitz z Lublina
Witam.
Czy ktoś może dysponuje tą publikacją...
Bardzo dziękuję za podpięcie mojego zapytania pod właściwy wątek.
Czy istniałaby możliwość sprawdzenia nazwiska Franciszek Antoniuk. Wiem, że zabrany został z domu w Piszczacu prawdopodobnie 13 czerwca 1941 roku, po czym zginął w Oświęcimiu 18 października 1941.
Pozdrawiam
Ola W.
Czy ktoś może dysponuje tą publikacją...
Bardzo dziękuję za podpięcie mojego zapytania pod właściwy wątek.
Czy istniałaby możliwość sprawdzenia nazwiska Franciszek Antoniuk. Wiem, że zabrany został z domu w Piszczacu prawdopodobnie 13 czerwca 1941 roku, po czym zginął w Oświęcimiu 18 października 1941.
Pozdrawiam
Ola W.
-
Serotoninka

Księga Pamięci. Transporty Polaków do KL Auschwitz z Lublina
Jak nikt nie jest w stanie sprawdzić to pewnie wybiorę się w tygodniu do Biblioteki Narodowej. I ewentualnie wtedy mogę coś sprawdzić komuś też.
Pozdrawiam
Ola W.
Pozdrawiam
Ola W.