Szanowni Państwo!
Szukam waszej pomocy. Byłbym bardzo, bardzo wdzięczny, gdyby ktoś mógł pomóc zrobić zdjęcie z jednej 'akt zgonu' z 1912 roku (+ pisanie odniesienia do strony książki).
Akt znajduje się w:
Archiwum Państwowe w Białymstoku Oddział w Łomży
A akt jest częścią tej książki:
5/554/0/-/6 Księga zgonów 1899-1915, Perlejewo parafia
https://szukajwarchiwach.pl/5/554/0/-/6#tabJednostka
Główna osoba jest:
Jan Jaszczołt
Na jego nagrobku na cmentarzu w Perlejewie napisano, że zmarł 13 października 1912 r.
Dziękuję serdecznie z góry za pomoc! Życzę wszystkim miłego weekendu!
Z poważaniem,
Mateusz
Look-up request, AP-Łomża 1912r: Perlejewo zgonów 1899-1915
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
jamiolkowski_jerzy

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Skuteczniejszy sposób to skontaktować się z
Archiwum Państwowe w Białymstoku Oddział w Łomży,Al. Legionów 36, 18-400 Łomża,tel. +48 86 (86) 216-36-31, e-mail: lomza(at)bialystok.ap.gov.pl *
i poprosić o przesłanie skanu. Koszt skanu kilka lat temu to było 2zł. Teraz ten koszt pewnie jest podobny.
Archiwum Państwowe w Białymstoku Oddział w Łomży,Al. Legionów 36, 18-400 Łomża,tel. +48 86 (86) 216-36-31, e-mail: lomza(at)bialystok.ap.gov.pl *
i poprosić o przesłanie skanu. Koszt skanu kilka lat temu to było 2zł. Teraz ten koszt pewnie jest podobny.
Mogłabym zrobić zdjęcie, ale nie wiem, kiedy przyjdzie mi ponownie pojechać do AP w Łomży...
Mam troszkę Perlejewa, ale akurat nie ten rok, który potrzebujesz.
Pozdrawiam,
Magda
Mam troszkę Perlejewa, ale akurat nie ten rok, który potrzebujesz.
Pozdrawiam,
Magda
Ostatnio zmieniony ndz 02 wrz 2018, 16:40 przez dzicz, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
1. Łomża nie skanowała jeszcze?
2. warunkiem podzielenia się z innymi uzytkownikami zdjęciami jest indeksacja czy inne "opracowanie"?
co do zamówienia jednej kopii - to oczywiście się zgadzam - mail z zamówieniem, kilka złotych i po krótkim czasie będą
2. warunkiem podzielenia się z innymi uzytkownikami zdjęciami jest indeksacja czy inne "opracowanie"?
co do zamówienia jednej kopii - to oczywiście się zgadzam - mail z zamówieniem, kilka złotych i po krótkim czasie będą
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
jamiolkowski_jerzy i Sroczyński_Włodzimierz:
Dziękuję serdecznie za odpowiedzi! Ta księga zgonu nie została jeszcze przeskanowana. Mogę dodać wpisy o moich krewnych do indeksów ProjektPodlasie.
Cieszę się, że AP-Łomża jest pomocny! Odpowiedziałem Pani Magdzie w prywatnej wiadomości.
Przeszukuję parafję w Perlejewie, Ostrozanach, Winnej-Poswietnej i Pobikrach.
Życzę wszystkim bardzo miłego dnia!
Z poważaniem,
Mateusz
Dziękuję serdecznie za odpowiedzi! Ta księga zgonu nie została jeszcze przeskanowana. Mogę dodać wpisy o moich krewnych do indeksów ProjektPodlasie.
Cieszę się, że AP-Łomża jest pomocny! Odpowiedziałem Pani Magdzie w prywatnej wiadomości.
Przeszukuję parafję w Perlejewie, Ostrozanach, Winnej-Poswietnej i Pobikrach.
Życzę wszystkim bardzo miłego dnia!
Z poważaniem,
Mateusz