Poszukuje przodków - Kurmaniak, Mielec, podkarpacie

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Tweety

Poszukuje przodków - Kurmaniak, Mielec, podkarpacie

Post autor: Tweety »

Witam.

Chcialem zwrócić sie z gorącą prośba o pomoc w poszukiwaniach. Otoz poszukuje przodkow i korzeni mojej rodziny. Nazwisko dziadka Kurmaniak Stanisław, urodzony 01.01.1913 w Mielcu na Cyrance, zmarl 18.05.2009; babka Helena Kurmaniak z domu Świst, urodzona 02.04.1917 w Rzochowie, koło Mielca, zmarla 25.12.2007. Rodzice dziadka to Wojciech Kurmaniak i Maria Kurmaniak z domu Ofiara, rodzice babki to Helena Świst (Świst po drugim mezu, pierwszy maz mial na nazwisko Babula, imion ani dat smierci niestety nie znam) z domu Szkutak, imienia dziadka nie znam oprocz tego ze Świst. Uzywajac Geneszukacza znalazlem mego dziadka Stanislawa ale zadnch danych na temat przodkow mojej babki nie znalazlem. Moje pytanie jest zwiazane z wiadomoscia podawana z pokolenia na pokolenie iz podobno nasza rodzina przeniosla sie na podkarpacie gdzies w XVIII wieku z Ukrainy z okolic Płoskirowa, ale ile w tym prawdy to niestety nie wiem. Bardzo bylbybm wdzieczny za kazda pomoc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”