Szukam aktu zgonu - Franek Kamiński - OK

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Krzych.K

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Krzych.K »

Witam
Jak bym mógł prosić o nakierowanie mnie na akt zgonu Franciszka Kamińskiego. Jak ktoś robi swoje poszukiwania i natknie się na jego akt to będę wdzięczny.

Franek urodzony w Zarzeczewie parafia Szpetal Górny, matka Katarzyna. Zmarł między 1865 a 1879. Przekopałem parafię Szpetal ale tam brakuje dwóch lat 66 i 67. Nic nie ma. Sprawdziłem parafię Grochowalsk i też nic, choć też brakuje dwóch roczników. Może być tak, że zmarł w latach kiedy brakuje akt.

Nie jestem pewien czy akt będzie w innej parafii, ponieważ być może zmarł nie w swojej parafii.
Dzięki

Krzychu
Ostatnio zmieniony śr 12 wrz 2018, 22:54 przez Krzych.K, łącznie zmieniany 1 raz.
zelezny

Sympatyk

Szukam aktu zgonu - Franek Kamiński

Post autor: zelezny »

Krzysztofie,

Akt zgonu jest dostępny na GWA. Franciszek K.zmarł dokładnie dnia 3 kwietnia o godz. 22. Akt ma numer 19 i został spisany dnia 5 kwietnia. Podałeś poprawny przedział czasowy dla poszukiwanego aktu.

Powodzenia

Pozdrawiam

Janek

Ps: Franciszek pozostawił żonę z czwórką dzieci.
Awatar użytkownika
Krzych.K

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Krzych.K »

Janek

Dzięki za to. A w ktorym roku? Czy tez sprawdzalem zla parafie, ze akt sie znalazl? Cos jest nie tak z moimi zdolnosciami do przeszukiwania skanow. Musze sprawdzic wiecej szczegolow z tego aktu.
Pozdrawiam Krzychu

Dobra, znalazłem. W nie tej parafii szukałem. Szukałem odpowiedzi a znalazłem więcej zagadek z tym aktem zgonu związane.

Dzięki Janek.
Pozdro
Krzychu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”