Nazwisko Prus Jakimów Tymków

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Aleksandra_Słobódka

Sympatyk

Nazwisko Prus Jakimów Tymków

Post autor: Aleksandra_Słobódka »

Poszukuję jakichkolwiek informacji o przodkach o nazwisku Prus, Tymków oraz Jakimów pochodzących ze Słobódki Dżuryńskiej z województwa tarnopolskiego.Proszę o pomoc
Mał_Rottenberg

Re: Nazwisko Prus Jakimów Tymków

Post autor: Mał_Rottenberg »

Witam

Osoby o nazwisku Tymków i Jakimów występowały w Rudkach i Podhajczykach.
Często byłi spokrewnieni z rodzinami Siwak i Berżak.
Mam kilka skanów metryk.
Proszę podać imiona i daty.Może coś się znajdzie.

Pozdrawiam
Małgorzata

O
Aleksandra_Słobódka pisze:Poszukuję jakichkolwiek informacji o przodkach o nazwisku Prus, Tymków oraz Jakimów pochodzących ze Słobódki Dżuryńskiej z województwa tarnopolskiego.Proszę o pomoc
Aleksandra_Słobódka

Sympatyk

Witam serdecznie!
Ogromnie się cieszę że ktoś w końcu odpowiedzial na mój post. Stefan Jakimów to mój pradziadek urodzi sie bodajże w 1907r. na Ukrainie po wojnie zostal jego brat Mikolaj ich ojciec nazywal się Józef Jakimów a matka Maria, ale panieńskiego nazwiska nie znam, podobno wcześnie zmarla.Prababcia(żona Stefana) to Bernarda Prus jej rodzicami byli Magdalena Tymków i Michal Prus.Dat nie znam niestety. Dziwi mnie to że cokolwiek i gdziekolwiek wpisuje w internecie nic mi nie "wyskakuje"przecież powinna być jakaś wzmianka o moich przodkach.
Pozdrawiam
Ola
Mał_Rottenberg

Aleksandra_Słobódka pisze:Witam serdecznie!
Ogromnie się cieszę że ktoś w końcu odpowiedzial na mój post. Stefan Jakimów to mój pradziadek urodzi sie bodajże w 1907r. na Ukrainie po wojnie zostal jego brat Mikolaj ich ojciec nazywal się Józef Jakimów a matka Maria, ale panieńskiego nazwiska nie znam, podobno wcześnie zmarla.Prababcia(żona Stefana) to Bernarda Prus jej rodzicami byli Magdalena Tymków i Michal Prus.Dat nie znam niestety. Dziwi mnie to że cokolwiek i gdziekolwiek wpisuje w internecie nic mi nie "wyskakuje"przecież powinna być jakaś wzmianka o moich przodkach.
Pozdrawiam
Ola
No niestety w moim przypadku jest podobnie, dopiero kiedy przestudiowałam metryki z zasobu Mormonów coś się znalazło, ale to i tak bardzo mało. Niestety nie udało mi się dotrzeć do mojego pradziadka.Nie udało mi się ustalić jego daty urodzenia.Tak samo jak prababci.
Osierocili oni moją babcie jako 3 letnie dziecko więc nie było mowy o opowieściach rodzinnych i poznaniu całej jej historii.
Poszukam w skanach metryk które posiadam.

Cierpliwości w poszukiwaniach.

pozdrawiam
Małgorzata
Aleksandra_Słobódka

Sympatyk

Cierpliwość na pewno się przyda, ale myślę że wystarczy Nam zapalu i energii,nie orientuje się Pani jak zdobyć( i czy jest to mozliwe na odleglość )metryki z zagranicy?nie znajać języka ukraińskiego.
dziękuję
pozdrawiam
Ola
Mał_Rottenberg

Radzę raczej zamówić mikrofilmy z zasobów mormonów.
Oczywiście jeżeli mieszka Pani blisko Warszawy lub Wrocławia.
Link do wyszukiwarki wg miejscowości:
http://www.familysearch.org/eng/library ... umns=*,0,0

zamawianie odbywa się przez
http://www.chr.wroclaw.pl/

Z zagranicy nigdy nie zamawiałam. Wiem że akta są też w Archiwum w Warszawie, można sprowadzić mikrofilm do najbliższego archiwum i tam szukać.
Pozdrawiam
Małgorzata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”