Witam
Poszukuje aktu ślubu Jana Młynarskiego i Józefy Miranowskiej rodziców Michała z poniższego aktu urodzenia . Przyjąłem założenie ,że panna młoda lat 21 była z okolic Kłodawy natomiast jej mąż lat 40 był raczej przyjezdny .
Z późniejszych dokumentów wnioskuję ,że pochodził z Austrii .Zmarł w Łęczycy . Przejrzałem okoliczne parafie i albo nie widzę albo coś źle kombinuje . Może komuś się coś rzuciło w oczy .
pozdrawiam serdecznie
Mycke Kazimierz
Akt nr 90
https://szukajwarchiwach.pl/54/765/0/6. ... uRDNCycMug
Kłodawa
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
myckekazimierz

W Genetece jest akt ślubu córki tej pary,Salomei Młynarskiej z Klemensem Popławskim w Łowiczu.Ojciec Salomei to wyrobnik który często zmieniał miejsce zamieszkania,dlatego Salomea urodziła się w Warcie.
Są też śluby innych córek,dotrzyj do skanów to może będą tam inne miejscowości podane.Sprawdzaj we wszystkich województwach,bo jeśli masz skądś dane ,że przywędrował z Austrii? czy zaboru austriackiego? to dzieci rodzić się mogły wszędzie. Ślub ( wszak z Polką) też mógł być na terenie wszystkich zaborów.
Dana
Są też śluby innych córek,dotrzyj do skanów to może będą tam inne miejscowości podane.Sprawdzaj we wszystkich województwach,bo jeśli masz skądś dane ,że przywędrował z Austrii? czy zaboru austriackiego? to dzieci rodzić się mogły wszędzie. Ślub ( wszak z Polką) też mógł być na terenie wszystkich zaborów.
Dana
-
myckekazimierz

Dziękidanisha pisze:W Genetece jest akt ślubu córki tej pary,Salomei Młynarskiej z Klemensem Popławskim w Łowiczu.Ojciec Salomei to wyrobnik który często zmieniał miejsce zamieszkania,dlatego Salomea urodziła się w Warcie.
Dana
Dalsze losy już rozgryzłem , dotarłem do tych dokumentów . Pozostaje tylko tajemnicą z jakiego miejsca do Kłodawy dotarł ???
pozdrawiam
km
Zajrzyj do tematu"Rozkład częstości występowania nazwisk.."Może po występowaniu , na mapie,nazwisku Miranowska coś Ci wpadnie do głowy?
Najprawdopodobniej na razie jeszcze nie zindeksowano parafii w której brali ślub.
Sąsiednie parafie Kłodna, już wszystkie zindeksowane?
Czy to chodzi o Kłodno na Kaszubach?Bo nie dodałeś o jakie strony chodzi.
Dana
Najprawdopodobniej na razie jeszcze nie zindeksowano parafii w której brali ślub.
Dana
-
myckekazimierz

Witamdanisha pisze:Zajrzyj do tematu"Rozkład częstości występowania nazwisk.."Może po występowaniu , na mapie,nazwisku Miranowska coś Ci wpadnie do głowy?
Dana
Chodzi mi o Kłodawę tą z kopalnią soli , powiat Koło .
km