Kłodawa

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

myckekazimierz

Sympatyk

Kłodawa

Post autor: myckekazimierz »

Witam
Poszukuje aktu ślubu Jana Młynarskiego i Józefy Miranowskiej rodziców Michała z poniższego aktu urodzenia . Przyjąłem założenie ,że panna młoda lat 21 była z okolic Kłodawy natomiast jej mąż lat 40 był raczej przyjezdny .
Z późniejszych dokumentów wnioskuję ,że pochodził z Austrii .Zmarł w Łęczycy . Przejrzałem okoliczne parafie i albo nie widzę albo coś źle kombinuje . Może komuś się coś rzuciło w oczy .
pozdrawiam serdecznie
Mycke Kazimierz

Akt nr 90

https://szukajwarchiwach.pl/54/765/0/6. ... uRDNCycMug
danisha

Nieaktywny
Tytan

Post autor: danisha »

W Genetece jest akt ślubu córki tej pary,Salomei Młynarskiej z Klemensem Popławskim w Łowiczu.Ojciec Salomei to wyrobnik który często zmieniał miejsce zamieszkania,dlatego Salomea urodziła się w Warcie.
Są też śluby innych córek,dotrzyj do skanów to może będą tam inne miejscowości podane.Sprawdzaj we wszystkich województwach,bo jeśli masz skądś dane ,że przywędrował z Austrii? czy zaboru austriackiego? to dzieci rodzić się mogły wszędzie. Ślub ( wszak z Polką) też mógł być na terenie wszystkich zaborów.
Dana
myckekazimierz

Sympatyk

danisha pisze:W Genetece jest akt ślubu córki tej pary,Salomei Młynarskiej z Klemensem Popławskim w Łowiczu.Ojciec Salomei to wyrobnik który często zmieniał miejsce zamieszkania,dlatego Salomea urodziła się w Warcie.
Są też śluby innych córek,dotrzyj do skanów to może będą tam inne miejscowości podane.Sprawdzaj we wszystkich województwach,bo jeśli masz skądś dane ,że przywędrował z Austrii? czy zaboru austriackiego? to dzieci rodzić się mogły wszędzie. Ślub ( wszak z Polką) też mógł być na terenie wszystkich zaborów.
Dana
Dzięki
Dalsze losy już rozgryzłem , dotarłem do tych dokumentów . Pozostaje tylko tajemnicą z jakiego miejsca do Kłodawy dotarł ???
pozdrawiam
km
danisha

Nieaktywny
Tytan

Post autor: danisha »

Zajrzyj do tematu"Rozkład częstości występowania nazwisk.."Może po występowaniu , na mapie,nazwisku Miranowska coś Ci wpadnie do głowy?
Najprawdopodobniej na razie jeszcze nie zindeksowano parafii w której brali ślub.
Sąsiednie parafie Kłodna, już wszystkie zindeksowane?
Czy to chodzi o Kłodno na Kaszubach?Bo nie dodałeś o jakie strony chodzi.
Dana
myckekazimierz

Sympatyk

danisha pisze:Zajrzyj do tematu"Rozkład częstości występowania nazwisk.."Może po występowaniu , na mapie,nazwisku Miranowska coś Ci wpadnie do głowy?
Najprawdopodobniej na razie jeszcze nie zindeksowano parafii w której brali ślub.
Sąsiednie parafie Kłodna, już wszystkie zindeksowane?
Czy to chodzi o Kłodno na Kaszubach?Bo nie dodałeś o jakie strony chodzi.
Dana
Witam
Chodzi mi o Kłodawę tą z kopalnią soli , powiat Koło .
km
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”