Miejscowość Charce

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Kacperski_Marcin

Miejscowość Charce

Post autor: Kacperski_Marcin »

"Miejscowość CHARCE"

Witam czy zna ktoś albo wie jak obecnie nazywa się miejscowość CHARCE tak w akcje małżeństwa miał wpisane mój dziadek jak miejsce urodzenia. Zmarł w 1943 r. na robotach w Niemczech.
carmilla

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Miejscowość CHARCE

Post autor: carmilla »

Kacperski_Marcin pisze:Witam czy zna ktoś albo wie jak obecnie nazywa się miejscowość CHARCE tak w akcje małżeństwa miał wpisane mój dziadek jak miejsce urodzenia. Zmarł w 1943 r. na robotach w Niemczech.
proszę pokazać ten akt małżeńśtwa
pozdrawiam

Kamil
Kacperski_Marcin

Post autor: Kacperski_Marcin »

Niestety taką informację uzyskałem w USC w ich systemie komputerowym jest taki wpis niestety nie posiadam żadnych dokumentów po pradziadku
Rebell_Cieniewska_Grażyna

Członek PTG
Podziękował: 5 times
Otrzymał podziękowania: 5 times

Post autor: Rebell_Cieniewska_Grażyna »

Miejscowości o nazwie Charki znajdziesz na Kresach (Słownik geograficzny identyfikuje 4 wsie) a wieś Harka do dzisiaj istnieje na Węgrzech. Zapis w odczytanym akcie małżeństwa może być zupełnie inny niż rzeczywista nazwa.
Powodzenia Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
carmilla

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: carmilla »

Kacperski_Marcin pisze:Niestety taką informację uzyskałem w USC w ich systemie komputerowym jest taki wpis niestety nie posiadam żadnych dokumentów po pradziadku
napisz przynajmniej co wiesz o dziadku, z jakiego rejonu pochodził, kiedy się urodził lub ile miał lat jak zmarł
pozdrawiam

Kamil
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”