Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na Pola
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na Pola
Czy ktoś z państwa posiada książkę "Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na Polakach w województwie tarnopolskim w latach 1939-1946" i mógłby mi powiedzieć czy jest tam wymienione nazwisko Wójtowicz?
Re: Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na
Mam, mogę jutro do niej zaglądnąć. Jest jeden problem w tej publikacji nie ma indeksu nazwisk a ma chyba ze 600 stron. Jest indeks miejscowości i tylko tak mogę sprawdzić. Proszę podać miejscowość.Sanwoj pisze:Czy ktoś z państwa posiada książkę "Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na Polakach w województwie tarnopolskim w latach 1939-1946" i mógłby mi powiedzieć czy jest tam wymienione nazwisko Wójtowicz?
Ewa
Miejscowość Stadnica, powiat Podhajce, województwo tarnopolskie
Jutro zajrzę chyba, że mnie ktoś uprzedzi
Ewa
Ewa
Dziękuję bardzo Pani Ewo
Czy moglabym rowniez poprosic o pomoc ?
Jakub HAUTZ mial 16 lat jak zostal zamordowany w Stanislawowie.
Czy znajduje sie jego nazwisko w tej ksiazce?
Liliana
Liliana
W publikacji "Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na Polakach w województwie stanisławowskim 1939-1946" nie ma osoby o tym nazwisku.liliana04 pisze:Czy moglabym rowniez poprosic o pomoc ?
Liliana
Ewa
Ewa
Ostatnio zmieniony pn 07 sty 2019, 15:54 przez Ewka58, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety tej miejscowości nie ma. Przeglądnęłam cały powiat Podhajce ale to nazwisko nie występuje.Sanwoj pisze:Miejscowość Stadnica, powiat Podhajce, województwo tarnopolskie
Więcej na PW.
Ewa
Czy ktoś mający dostęp do publikacji "Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na Polakach w województwie stanisławowskim 1939-1946" mógłby udostępnić skany/zdjęcia całego spisu treści? Pamiętam, że jest tam kilkanaście stron z podziałem na powiaty i zeznania, relacje. Bardzo proszę.
Feliks Brzezicki
Feliks Brzezicki
-
Michał_Kazimierz

Stadnica to mała kolonia, wchodziła w skład gminy Stare Miasto, przy drodze pomiędzy Bekersdorf a Kozowa, ok.12 km od Podhajec.
Czy wiadomo, kiedy Wójtowicz zginął/ęła? może być na liście strat w grupie osób, które zginęły, a spisujący nie zidentyfikował osoby konkretnie z nazwiska.

A może ułatwi poszukiwania ten wykaz. Można sortować wg nazwiska oraz wg miejscowości.Feliks51 pisze:Czy ktoś mający dostęp do publikacji "Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na Polakach w województwie stanisławowskim 1939-1946" mógłby udostępnić skany/zdjęcia całego spisu treści? Pamiętam, że jest tam kilkanaście stron z podziałem na powiaty i zeznania, relacje. Bardzo proszę.
Feliks Brzezicki
https://genealogia.okiem.pl/materialy/z ... wskie1.htm
Pozdrawiam Iwona Łaptaszyńska.
-
Lukaszlac1983

WitajLukaszlac1983 pisze:Dzień dobry
Czy mógłbym prosić o poszukiwanie Józef Łacina/Lacina miejscowość Nowosiółka parafia Koropiec, Buczacz, miejscowość Pużniki/Puźniki, Anna Łacina Puźniki parafia Buczacz
Pozdrawiam
Łukasz Łacina
Te miejscowości były w woj. tarnopolskim. Informacje z zbrodniach są w książce "Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na Polakach w województwie tarnopolskim 1939-1946". Miejscowości są, ale informacji ofiarach z nazwiskiem Łacina nie ma.
Ewa
-
Lukaszlac1983