Wiek podczas brania ślubu

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Sanwoj

Sympatyk

Post autor: Sanwoj »

Witam, mam pytanie, moi prapradziadkowie wzięli ślub w 1876r. i na akcie ślubu jest,ze prapradziadek mial 38 lat, a praprababcia 35 lat. A 5 lat później, w 1881 przyszedł na świat moj pradziadek. Czy to możliwe że w tak późnym wieku wzięli ślub? Dziękuję za pomoc, Sandra
Awatar użytkownika
Bury_Anna

Sympatyk

Post autor: Bury_Anna »

Indeksując, znalazłam akt ślubu wdowca lat 58 z wdową lat 47, a po kilku miesiącach urodziło im się dziecko. :D
Ania
julia_jarmola

Sympatyk

Post autor: julia_jarmola »

Dobry wieczór!
Nie ma w tym nic nadzwyczajnego :wink: Śluby zawierano w różnym wieku. Bywały duże różnice wieku między małżonkami, zarówno w jedną , jak i w drugą stronę.
Matka mojego macierzystego dziadka była o 10 lat starsza od męża i w chwili ślubu miała 35.lat, urodziła troje dzieci. Najmłodsze, gdy była po czterdziestce.
Kolejny przykład , 3x prababka wdowa w wieku lat 52., wyszła za mąż za kawalera lat 28!
Praprababka miała 16 lat, gdy wychodziła za mąż za 32.letniego prapradziadka.
Z kolei ojczysta prababka miała 28 lat, a pradziadek 29.Ta prababka urodziła dziesięcioro dzieci, ostatnie w wieku 52.lat :)
Średnia wieku dla kobiet, to przeważnie 18-23 lata, dla mężczyzn 21-27 lat.
Pozdrawiam,
Julia.
Sanwoj

Sympatyk

Post autor: Sanwoj »

Dziękuję za odpowiedź, teraz właśnie zauważyłam że oboje byli wdowcami. Pozdrawiam, Sandra
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”