Kubicki,Marczak

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Iwona_Cierpikowska
Nowicjusz

Kubicki,Marczak

Post autor: Iwona_Cierpikowska »

Poszukuję aktu urodzenia Jana Kubickiego z roku ok 1885 (w akcie chrztu sporządzonym w 1907 ,jego córki Janiny,miał lat 22),też jego aktu zgonu z 1920 roku (wiadomym jest ,że zginął na wojnie).W indeksach poległych figuruje takie nazwisko ,ale nie wiem jak sprawdzić czy jest to akurat mój pradziadek.
Poszukuję aktu urodzenia Franciszki z domu marczak ,jego żony urodzonej ok.1884 roku w Orszymowie diecezja płocka oraz jej aktu zgonu(mieszkała w Warszawie na ulicy Stare Miasto i w 1920 lub 1921 wyszła za jedzeniem i zaginęła).
Poszukuję aktu ślubu tej pary.
Osierocili oni dwoje dzieci :Janinę (w 1920 mającą lat 13) i Zygmunta (w 1920 mającego lat 8)
Janinę przygarnęła rodzina kto?gdzie?,po czym po 3-4 latach zaczęła pracować w sanatorium w Otwocku,gdzie wyszła za mąż i mieszkała.
Zygmunt ,mój dziadek,został przygarnięty przez rodzinę mieszkającą w Brodach Dużych powiat płocki -Władysława Bulaszewskiego.
Pozdrawiam
Iwona_Cierpikowska
Nowicjusz

Kubicki,Marczak

Post autor: Iwona_Cierpikowska »

Dzięki indeksacji metryk udało mi się ustalić,że pradziadkowie brali ślub w parafii Przemienienia Pańskiego w 1906 roku.Dzięki uprzejmości pracowników AP w Płocku wiem,że moja prababcia urodziła się w 1883 roku w Orszymowie i była córką Piotra i Magdaleny Bulaszewskiej,zatem pradziadek urodził się w 1884.Nadal poszukuję jego aktu urodzenia,a odczytanie aktu ślubu pozwoliłoby ustalić kim byli rodzice i gdzie się urodził.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”