Poszukuję Michała Hasiuk - po wojnie mieszkał w Argentynie

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

m.hasiuk

Poszukuję Michała Hasiuk - po wojnie mieszkał w Argentynie

Post autor: m.hasiuk »

Dzień dobry,
Poszukuję brata mojego dziadka lub jakichkolwiek informacji o jego losach. Nazywał się on Michał Hasiuk. Urodził się w roku 1919 w Nieznanowie na Kresach Wschodnich. Podczas II wojny światowej walczył w armii gen. Andersa, w 3 dywizji strzelców karpackich, 12 pułk ułanów podolskich, w stopniu kaprala. 02.04.1948r. lub 04.02.1948r. Michał Hasiuk przypłynął na statku EMPIRE DEBEN z Southampton w Wielkiej Brytanii (gdzie osiadł po wojnie) do Buenos Aires w Argentynie. Wraz z nim, na pokładzie statku była jego żona Maria (wówczas 20 lat), z pochodzenia jugosławianka, a także ich córka o imieniu Teresa (wówczas około 1 roku). Michał Hasiuk utrzymywał kontakt z rodziną w Polsce mniej więcej do końca lat 50. Potem kontakt listowny się urwał. Rodzina ustaliła, że Michał Hasiuk w latach 60 miał wyjechać z Buenos Aires, niestety nie udało się ustalić, do jakiego miasta. Bardzo proszę o podjęcie próby odnalezienia brata mojego dziadka. W przypadku uzyskania jakichkolwiek informacji lub ewentualnych pytań, proszę o kontakt na forum lub na mój adres mailowy: m.hasiuk1@wp.pl
Łączę wyrazy szacunku,
Michał Hasiuk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”