Poszukuje dane o moich przodkach, zamieszkałych w Kowno w XIX – XX wieku. Nazwisko rodowe – Martusewicz, pochodzenie Polskie. Jak na razie udało mi się zdobyć następującą informacje o nich:
1. Stefania Martusewicz córka Ignaca, urodzona w 1980(1979) roku w wiosce Borejszy, powiat Kowieński, Wojewódstwo Kowieńskie, katolickiego wyznania;
2. Jej mąż, Władysław Martusewicz syn Jana, urodzony w wiosce Souszy, powiat Kowieński, Wojewodstwo Kowieńskie (Kaunas)), katolickiego wyznania. Zmarł w Rosji 06 czerwca 1917 roku.
3. Ich syn – Walerian Martusewicz, syn Władysława urodzony w 1904 roku w powiacie Kowieńskim, na terytorium Litwy.
W 1905 roku cała rodzina przeprowadziła się do Rosji oraz kupiła posesję w wiosce Andreevka, Gminy Rossoszańskiej.
Może ktoś z Państwa ich znał lub jest z nimi spokrewniony? Może kto-kolwiek może mnie ukierunkować, gdzie szukać ich ślady?
Bardzo proszę Państwo o pomoc w poszukiwaniu dalszej informacji o moich przodkach, a mianowicie potwierdzeniu ich narodowości, miejsca urodzenia, znalezienia świadectw urodzenia, jakiej-kolwiek informacji ich dotyczącej…. Nie dysponuję żadnymi innymi danymi oprócz powyższych i zostaje mi liczyć tylko na Państwa pomoc!
Będę wdzięczny za każdą odpowiedź, o każdy nawet najmniejszy szczegół o nich!