Nazwisko: Pielech
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=8424&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
- arcadiusz74
- Świerniak_Kazimierz

Re: Nazwisko: Pielech
Witam ! Moja babcia pochodziła z rodziny PIELECH ze wsi Rychcie pow.Drohobycz woj.Lwów .Pozdrawiamarcadiusz74 pisze:Moi przodkowie pochodzą z terenu Lipy,Koziczyna i Szulmierza woj.mazowieckie.
- arcadiusz74
Ci najstarsi tzn.Józef i katarzyna Sadowska mieszkali w Trzciance,później ich syn Franciszek Pielech i Tekla Sagański mieszkali w Szulmierzu tak samo ich syn Jan i Franciszka Jurkiewicz.Potem ich syn Stanisław w Koziczynie a jego syn Bolesław w Lipie.Potem Ciechanów.
No cóż, wśród wymienionych osób nie ma żadnego z moich przodków choć przypuszczam, że zbieżność miejsc i czasu nie może być przypadkowa. Pewnie cofając się wstecz moglibyśmy trafić na wspólnego przodka.
U mnie wygląda to tak:
- Adam Pielech (ur. przed 1819) i Maryanna z Woźniaków
- Andrzej Pielech (ur. 1837 Trzcianka) i Karolina z Tańskich
- Józefa Pielech (ur. 1860 Niestum)
U mnie wygląda to tak:
- Adam Pielech (ur. przed 1819) i Maryanna z Woźniaków
- Andrzej Pielech (ur. 1837 Trzcianka) i Karolina z Tańskich
- Józefa Pielech (ur. 1860 Niestum)
- arcadiusz74
Pewnie tak.Mam skany z archiwum z parafii Koziczyn z XIX wieku.Dałem do tłumaczenia bo są po rosyjsku.Jak coś ustalę to dam znać.Franciszek ur.1847 Trzcianka.Jego Ojciec tez ale nie wiem kiedy bo mam tylko parafie Koziczyn,a Trzcianka podlegała pod Ciechanów.Muszę zamówić film z Parafii Ciechanów.Tak więc jest duża szansa,że mamy wspólnego przodka...Pozdrawiam
- arcadiusz74
Adam Pielech z Maryanna z Woźniaków 1822-ślub parafia C-nów Trzcianka.Ich Syn to Józef z Katarzyną Sadowską.Slub 1846-C-nów,Trzcianka.
- arcadiusz74