Nazwisko: Pielech

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=8424&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
arcadiusz74

Post autor: arcadiusz74 »

Moi przodkowie pochodzą z terenu Lipy,Koziczyna i Szulmierza woj.mazowieckie.
Awatar użytkownika
Świerniak_Kazimierz

Sympatyk

Re: Nazwisko: Pielech

Post autor: Świerniak_Kazimierz »

arcadiusz74 pisze:Moi przodkowie pochodzą z terenu Lipy,Koziczyna i Szulmierza woj.mazowieckie.
Witam ! Moja babcia pochodziła z rodziny PIELECH ze wsi Rychcie pow.Drohobycz woj.Lwów .Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MAZale

Sympatyk

Post autor: MAZale »

Wśród moich przodków również mam osoby o nazwisku Pielech. W okresie XIX wieku zamieszkiwali okolice Ciechanowa: Niestum, Trzcianka.
Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
arcadiusz74

Ci najstarsi tzn.Józef i katarzyna Sadowska mieszkali w Trzciance,później ich syn Franciszek Pielech i Tekla Sagański mieszkali w Szulmierzu tak samo ich syn Jan i Franciszka Jurkiewicz.Potem ich syn Stanisław w Koziczynie a jego syn Bolesław w Lipie.Potem Ciechanów.
Awatar użytkownika
MAZale

Sympatyk

No cóż, wśród wymienionych osób nie ma żadnego z moich przodków choć przypuszczam, że zbieżność miejsc i czasu nie może być przypadkowa. Pewnie cofając się wstecz moglibyśmy trafić na wspólnego przodka.

U mnie wygląda to tak:
- Adam Pielech (ur. przed 1819) i Maryanna z Woźniaków
- Andrzej Pielech (ur. 1837 Trzcianka) i Karolina z Tańskich
- Józefa Pielech (ur. 1860 Niestum)
Awatar użytkownika
arcadiusz74

Pewnie tak.Mam skany z archiwum z parafii Koziczyn z XIX wieku.Dałem do tłumaczenia bo są po rosyjsku.Jak coś ustalę to dam znać.Franciszek ur.1847 Trzcianka.Jego Ojciec tez ale nie wiem kiedy bo mam tylko parafie Koziczyn,a Trzcianka podlegała pod Ciechanów.Muszę zamówić film z Parafii Ciechanów.Tak więc jest duża szansa,że mamy wspólnego przodka...Pozdrawiam
Awatar użytkownika
arcadiusz74

Adam Pielech z Maryanna z Woźniaków 1822-ślub parafia C-nów Trzcianka.Ich Syn to Józef z Katarzyną Sadowską.Slub 1846-C-nów,Trzcianka.
Awatar użytkownika
MAZale

Sympatyk

No to mamy wspólnych przodków :D :
moja 2xprababka: Józefa z Pielechów była córką Andrzeja i Karoliny z Tańskich. Andrzej zaś był synem Adama i Maryanny z Woźniaków małżonków Pielechów.
Pozdrowienia kuzynie :D
Awatar użytkownika
arcadiusz74

Super.Fajne uczucie.Warto pogrzebac w historii rodzinki.Właśnie czekam na akt małżeństwa Adama i Maryanny z 1822 r.A może Ty masz coś?Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
MAZale

Sympatyk

Masz tylko indeksy czy również akt ślubu?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”