Oferuję pomoc -Parafia Borzykowa mikrofilmy z AP Łódź
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Witam
Mam wypożyczone z AP Łódź na okres miesiąca mikrofimy aktów metrykalnych parafii Borzykowa obecnie dekanat Gidle diecezja Częstochowska, w XIX w dekanat radomszczańki (Noworadomsk) z lat 1819-1873.
Przy okazji swoich poszukiwań proponuję małą pomoc, czyli znalezienie określonego aktu na przestrzeni czasowej max 5 lat pod warunkiem istnienia indeksów rocznych. Pomoca moze byc spis slubów zamieszczony w przodkowie.pl/ jak sie okazało są błedy w nazwiskach/
Miejscowosci należace do Parafii Borzykowa dekanat ówczesny Noworadomsk(Radomsko)
na podst wpisów w ksiegach metrykalnych w poł XIX w.
Borzykowa (Wielka)
Borzykówka
Czechowiec
Grodzisko
Ignaców (folwark)
Jatno i Pustkowie Jatno
Łabędź
Niebyła i Pustkowie Niebyła
Okołowice
Pągów
Pierzaki
Polichno
Pukarzew
Sady
Stanisławice
Turznia (folwark)
Pozdrawiam
Jerzy Hykiel
Mam wypożyczone z AP Łódź na okres miesiąca mikrofimy aktów metrykalnych parafii Borzykowa obecnie dekanat Gidle diecezja Częstochowska, w XIX w dekanat radomszczańki (Noworadomsk) z lat 1819-1873.
Przy okazji swoich poszukiwań proponuję małą pomoc, czyli znalezienie określonego aktu na przestrzeni czasowej max 5 lat pod warunkiem istnienia indeksów rocznych. Pomoca moze byc spis slubów zamieszczony w przodkowie.pl/ jak sie okazało są błedy w nazwiskach/
Miejscowosci należace do Parafii Borzykowa dekanat ówczesny Noworadomsk(Radomsko)
na podst wpisów w ksiegach metrykalnych w poł XIX w.
Borzykowa (Wielka)
Borzykówka
Czechowiec
Grodzisko
Ignaców (folwark)
Jatno i Pustkowie Jatno
Łabędź
Niebyła i Pustkowie Niebyła
Okołowice
Pągów
Pierzaki
Polichno
Pukarzew
Sady
Stanisławice
Turznia (folwark)
Pozdrawiam
Jerzy Hykiel
Ostatnio zmieniony sob 24 kwie 2010, 20:32 przez hykiel, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Proszę tylko o sprawdzenie nazwisk Kucharski i Szczepańczyk - jeżeli występują. W parafii Borzykowa mam przodków o powyższych nazwiskach, ale na początku XX wieku.
Pozdrawiam
Robert F
Proszę tylko o sprawdzenie nazwisk Kucharski i Szczepańczyk - jeżeli występują. W parafii Borzykowa mam przodków o powyższych nazwiskach, ale na początku XX wieku.
Pozdrawiam
Robert F
-
Kociołek_Andrzej

Panie Jerzy.
Bardzo ucieszył mnie Pański post.
Poszukuję swoich pradziadków, którzy przybyli do Warszawy z powiatu radomszczańskiego lub piotrkowskiego około 1880 roku.
Posiadam niepewną informację, że w parafii Borzykowa mieszkały osoby noszące nazwisko KOCIOŁEK.
Zatem gorąca prośba o sprawdzenie czy w aktach metrykalnych parafii Borzykowa występują osoby o nazwisku :
KAZIMIERZ KOCIOŁEK - urodzony pomiędzy 1860 - 1865 rokiem
MARIANNA KOCIOŁEK z domu STEFAŃSKA - urodzona jw.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Andrzej Kociołek
Bardzo ucieszył mnie Pański post.
Poszukuję swoich pradziadków, którzy przybyli do Warszawy z powiatu radomszczańskiego lub piotrkowskiego około 1880 roku.
Posiadam niepewną informację, że w parafii Borzykowa mieszkały osoby noszące nazwisko KOCIOŁEK.
Zatem gorąca prośba o sprawdzenie czy w aktach metrykalnych parafii Borzykowa występują osoby o nazwisku :
MARIANNA KOCIOŁEK z domu STEFAŃSKA - urodzona jw.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Andrzej Kociołek
Andrzeju czyli mam szukać w drugim przypadku StefańskaKociołek_Andrzej pisze:....prośba o sprawdzenie czy w aktach metrykalnych parafii Borzykowa występują osoby o nazwisku :
MARIANNA KOCIOŁEK z domu STEFAŃSKA - urodzona jw....
Andrzej Kociołek
pozdrawiam
Jurek Hykiel
-
Kociołek_Andrzej

Witam Jerzy
Tak.
Chodzi mi o nazwisko Marianna STEFAŃSKA.
Pozdrawiam
Andrzej Kociołek
Tak.
Chodzi mi o nazwisko Marianna STEFAŃSKA.
Pozdrawiam
Andrzej Kociołek
Ostatnio zmieniony ndz 04 kwie 2010, 07:41 przez Kociołek_Andrzej, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Kociołek_Andrzej

Robercie
Szczepańczykow sporo zwłaszczw okresie 1864-1873 Kucharska chyba tylko 1 raz wt ym okresie.
Andrzeju
w latach 1864-1873 nazwiska wcale sie nie pojawiają pzregladałem umz i sluby w obie strony. Jeszcze spojrze 1860 -1863.
Ja wszystkich swoich juz znalazłem.
Pozdrawiam
Jurek Hykiel
Szczepańczykow sporo zwłaszczw okresie 1864-1873 Kucharska chyba tylko 1 raz wt ym okresie.
Andrzeju
w latach 1864-1873 nazwiska wcale sie nie pojawiają pzregladałem umz i sluby w obie strony. Jeszcze spojrze 1860 -1863.
Ja wszystkich swoich juz znalazłem.
Pozdrawiam
Jurek Hykiel
Pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
Jeszcze przez tydzień mam dostep do mikrofilmów.
Pozdrawiam
Jerzy Hykiel / Jurek/
Pozdrawiam
Jerzy Hykiel / Jurek/
Ostatnio zmieniony sob 24 kwie 2010, 20:33 przez hykiel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kociołek_Andrzej

AndrzejuKociołek_Andrzej pisze: Że nazwisko KOCIOŁEK w parafii Borzykowa występuje to jest pewne.
np. w ogólnopolskim rejestrze małżeństw 1844/13, 1835/5, 1833/10
więc jeśli Ci nie sprawi to wielkiego kłopotu, to proszę, sprawdź wcześniejsze lata.
poniewaz rolka filmu zaczynała sie 1852 to sprawdziłem całą i do 1864 tez nazwiska te nie występoją w skorowidzach umz.
Sprawdzilem tez wymienione sluby z indeksu do ktorego sam namawialem
Otóz KOciołek okazał sie Kościołkiem .
A więc indeks to nie zawsze "jest to pewne" ale warto sprawdzać.
Pozdrawiam
Jurek Hykiel
Ostatnio zmieniony czw 22 kwie 2010, 20:25 przez hykiel, łącznie zmieniany 1 raz.
W związku z wyjazdem następna wizyte w Archiwum planuję po 20 kwietnia
""Bardzo prosze o sprawdzenie nazwiska Razniewski
Ryszard""
"gdybyś natrafił na Andrzeja Jędrzejczyka z Pągowa byłabym wdzięczna.Niestety nie znam żadnych dat.Jedyne co wiem to to że jego syn ur.się w 1902r.
Jolka Janowiec"
proszę o zakres 5 lat w okresie 1817-1873
pozdrawiam
Jurek Hykiel
""Bardzo prosze o sprawdzenie nazwiska Razniewski
Ryszard""
"gdybyś natrafił na Andrzeja Jędrzejczyka z Pągowa byłabym wdzięczna.Niestety nie znam żadnych dat.Jedyne co wiem to to że jego syn ur.się w 1902r.
Jolka Janowiec"
proszę o zakres 5 lat w okresie 1817-1873
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
Kociołek_Andrzej