Witam
Czy jest sposób na rozwiązanie następującego problemu :
W wyszukiwarce ebuw wpisuję poszukiwane nazwisko. Wyszukiwarka znajduje mi kilkadziesiąt pozycji. Zaczynam przeglądać, ale ciężko jest znaleźć nazwisko w gazecie. Kiedyś w IE lornetka szukała i wskazywała zaznaczone na żółto. Tak było w Javie. Czy można podobnie dziś szukać. Pozdrawiam Barbara
Przeglądanie ebuw
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Rychter_Ida

- t.dzwonkowski

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Przeglądanie ebuw
Mam identyczny problem. Może ktoś z Państwa ma na to sposób. Będę zobowiązany .Tadeusz Dzwonkowski
Przeglądanie ebuw
Spróbuj Ctrl + F.
Na głównej stronie są instrukcje. Najlepiej otwierać (wyświetlać) obiekty w nowym oknie / karcie.
Ewa
Na głównej stronie są instrukcje. Najlepiej otwierać (wyświetlać) obiekty w nowym oknie / karcie.
Ewa
Przeglądanie ebuw
W chromie działa wyszukiwanie. A więc po otwarciu dokumentu wciskamy ctr+f i wpisujemy poszukiwaną frazę. Jeżeli zostanie znaleziona zostaniemy przeniesieni na odpowiednią stronę, na której poszukiwany wyraz będzie podświetlony. Dodatkowo na pasku wyszukiwania mamy informacje ile razy słowo występuje w tekście, a klikając strzałki przy tym liczniku przenosimy się do kolejnych wyników wyszukiwania. Niestety czasami wyszukiwanie trochę trwa... Generalnie jestem krytyczny wobec polskich bibliotek cyfrowych... Ale dobrze, że są.
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
-
Rychter_Ida

Przeglądanie ebuw
Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Mam takie samo zdanie o nich. Niektóre są "trudne". Pozdrawiam Barbara
Barbara