Chodaków fabryka Chemitex 1928-1945

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

lipski1818

Sympatyk

Chodaków fabryka Chemitex 1928-1945

Post autor: lipski1818 »

Witam

Poszukuję informacji o aktach pracowniczych dawnej fabryki sztucznego jedwabiu w Sochaczewie dzielnica Chodaków Chemitex prezesem fabryki był Józef Krzyżanowski teść Jana Piekalkiewicza delegat rządu na kraj zamordowanego przez Niemców. W fabryce pracowali wybitni specjaliści m.in. Inż. Eugeniusz Idzikowski twórca sztucznej nici w przemyśle. Inż. Czesław Szczekowski szef polskiego komitetu normalizacyjnego. Inż. Władysław Czerwiński jeden z twórców planu Centralnego Okręgu Przemysłowego.
Poszukuję informacji o fabryce i akt pracowniczych gdzie mogą być przechowywane. Za wszelakie wskazówki dziękuję

Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 3 times

Post autor: Krystyna.waw »

Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
besla35

Sympatyk

Post autor: besla35 »

Ja probuje w Milanówku
lipski1818

Sympatyk

Post autor: lipski1818 »

Witam

Może ktoś z forumowiczów mnie oświeci... Pytałem wszędzie każdy mnie odsyła gdzie indziej i za każdym razem trop okazuje się fałszywy.... Bardzo chciałbym odnaleźć te akta pracownicze z sprzed 1945 roku. Co robić.?

Paweł
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”