Natrafiłem dziś na tę nazwę w jednym z odpisów aktów zgonu jaki zamówiłem. Kompletnie nic mi ona nie mówi, poza tym co znalazłem w sieci, że był to futor/chutor. Jaka to może być parafia dla początku XX wieku? W rodzinie mówiło się zawsze, że osoba której akt dotyczy pochodziła z Sarnów.
Styrtka, Ukraina
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Lewicki_Przemysław

Styrtka, Ukraina
Dzień dobry 
Natrafiłem dziś na tę nazwę w jednym z odpisów aktów zgonu jaki zamówiłem. Kompletnie nic mi ona nie mówi, poza tym co znalazłem w sieci, że był to futor/chutor. Jaka to może być parafia dla początku XX wieku? W rodzinie mówiło się zawsze, że osoba której akt dotyczy pochodziła z Sarnów.
Pozdrawiam, Przemysław
-
Lewicki_Przemysław

Styrtka, Ukraina
Dziękuję bardzo
Widzę, że w 1922 erygowana, szkoda, mnie interesuje rok 1911. Czy mogły to być Sarny? Na mapie to około 40 km, a Sarny pokrywałyby się z przekazem rodzinnym.
Pozdrawiam, Przemysław