W odpisie aktu zgonu jaki dostałem dziś z urzędu widnieje miejscowość Felicjanowo jako miejsce urodzenia mojego przodka. Do tej pory w rodzinie mówiło się tylko, że urodził się gdzieś w Galicji tudzież Polsce centralnej. O jaką miejscowość mogło chodzić w 1887?
Felicjanowo, Galicja/centralna Polska(?)
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Lewicki_Przemysław

Felicjanowo, Galicja/centralna Polska(?)
Dzień dobry 
W odpisie aktu zgonu jaki dostałem dziś z urzędu widnieje miejscowość Felicjanowo jako miejsce urodzenia mojego przodka. Do tej pory w rodzinie mówiło się tylko, że urodził się gdzieś w Galicji tudzież Polsce centralnej. O jaką miejscowość mogło chodzić w 1887?
Pozdrawiam, Przemysław
- Janiszewska_Janka

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Re: Felicjanowo, Galicja/centralna Polska(?)
Przepraszam, już milczę
Ostatnio zmieniony ndz 20 lut 2022, 18:16 przez Janiszewska_Janka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Lewicki_Przemysław

Re: Felicjanowo, Galicja/centralna Polska(?)
Kopia dokumentu nie jest konieczna, jak wspominałem to odpis aktu zgonu, gdzie nazwa miejscowości napisana jest drukowanymi literami
Stąd pomyłka po mojej stronie, cóż, zerowa.
Dziękuję bardzo, też mi Felicjanów przyszedł do głowy, ale muszę dopytać w rodzinie czy na pewno chodziło właśnie o Galicję.
Dziękuję bardzo, też mi Felicjanów przyszedł do głowy, ale muszę dopytać w rodzinie czy na pewno chodziło właśnie o Galicję.
Pozdrawiam, Przemysław