Archiwum Państwowe w Elblągu z siedzibą w Malborku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Archiwum Państwowe w Elblągu z siedzibą w Malborku
T:Pomoc w Archiwum Marborg oraz Pila
Czy ktos moze mi pomoc a Archiwum Malborgu i w Pile.Pozdrawiam .ANNA
Czy ktos moze mi pomoc a Archiwum Malborgu i w Pile.Pozdrawiam .ANNA
-
Agejczyk_Tomasz

Witam serdecznie.
Moj pradziadek nazywal sie Heinrich Wilhelm Pomplun i mieszkal do 1919 w Rehhof czyli Ryjewo Mieszkal tam z zona Ide Helene Brandt i napewno z dziecmi ,urodzil sie w Malych Lunawach /Klein Lunau/:Chcialabym sie dowiedziec czy sa jakies dokumenty ktore poswiadcza ze te dzieci tam sie rodzily i czy sa jakies dokumenty na temat tego nazwiska .Szukam juz dlugo jakiegos kierunku w odszukaniu ich dzieci .Moze by byly dokumenty kto byl jego ojcem i matka gdzie sie oni urodzili .Moj pradziadek mial duzo dzieci ostatnie bylo rodzone 1919 ,wiec mam taka nadzieje ze jakies pokolenie gdzies zyje .Jezeli mozesz mi pomoc a chcesz wiecej danych podaj emeil to wysle mam ich akt slubu.
Serdecznie pozdrawiam i zycze milego cieplego dnia.
Anna
Moj pradziadek nazywal sie Heinrich Wilhelm Pomplun i mieszkal do 1919 w Rehhof czyli Ryjewo Mieszkal tam z zona Ide Helene Brandt i napewno z dziecmi ,urodzil sie w Malych Lunawach /Klein Lunau/:Chcialabym sie dowiedziec czy sa jakies dokumenty ktore poswiadcza ze te dzieci tam sie rodzily i czy sa jakies dokumenty na temat tego nazwiska .Szukam juz dlugo jakiegos kierunku w odszukaniu ich dzieci .Moze by byly dokumenty kto byl jego ojcem i matka gdzie sie oni urodzili .Moj pradziadek mial duzo dzieci ostatnie bylo rodzone 1919 ,wiec mam taka nadzieje ze jakies pokolenie gdzies zyje .Jezeli mozesz mi pomoc a chcesz wiecej danych podaj emeil to wysle mam ich akt slubu.
Serdecznie pozdrawiam i zycze milego cieplego dnia.
Anna
Witaj,
Czy rodzina była katolicka? Księgi metrykalne z Ryjewa w Archiwum Diecezjalnym w Elblągu to:
chrzty 1888-1947;
śluby 1897-1947;
zgony 1926-1958.
W AP w Malborku znajdują się księgi z USC od 1874, nie mam informacji aby brakowało jakiś lat. Nr zespołu to 570.
Czy wiesz gdzie i kiedy pradziadek zmarł? Na akcie zgonu często jest informacja o rodzicach i miejscu urodzenia.
Pozdrawiam
Joanna
Czy rodzina była katolicka? Księgi metrykalne z Ryjewa w Archiwum Diecezjalnym w Elblągu to:
chrzty 1888-1947;
śluby 1897-1947;
zgony 1926-1958.
W AP w Malborku znajdują się księgi z USC od 1874, nie mam informacji aby brakowało jakiś lat. Nr zespołu to 570.
Czy wiesz gdzie i kiedy pradziadek zmarł? Na akcie zgonu często jest informacja o rodzicach i miejscu urodzenia.
Pozdrawiam
Joanna
- maria.j.nie

Witam Aniu
Aniu w T: Prośba Archiwum Państwowe Oddz. w Pile
link: http://www.genealodzy.pl/PNphpBB2-viewt ... 3933.phtml
zamieściłam Twoje zapytanie jak w cytacie,
link do postu http://www.genealodzy.pl/index.php?name ... ght=#54105
Pozdrawiam serdecznie Maria
krol1959 pisze:Czy ktos moze mi pomoc a Archiwum ... w Pile.
Pozdrawiam .ANNA
Aniu w T: Prośba Archiwum Państwowe Oddz. w Pile
link: http://www.genealodzy.pl/PNphpBB2-viewt ... 3933.phtml
zamieściłam Twoje zapytanie jak w cytacie,
link do postu http://www.genealodzy.pl/index.php?name ... ght=#54105
Pozdrawiam serdecznie Maria
Archiwun w Pile
Dla Marii.Bardzo sedrdecznie dziekuje za pomoc jestem bardzo wdzieczna .Moze wreszcie cos znajde .Pozdrawiam.Anna
Prośba Archiwum Państwowe Oddz. w Malborku
T: Archiwum Malborg
Witaj Joasiu.Moja rodzina byla ewangelicka.A gdzie pradziadek zmar tego nie wiem.Pozdrawiam .Anna
Witaj Joasiu.Moja rodzina byla ewangelicka.A gdzie pradziadek zmar tego nie wiem.Pozdrawiam .Anna
Archiwum Państwowe w Elblągu z siedzibą w Malborku - prośba
Witam,
czy ktoś z Państwa (będąc przy okazji w/w Archiwum) może zrobić zdjęcie aktu urodzenia Marty Elżbiety Schlacht ur. 1897r. w Prabutach ?
Krzysztof Konarzewski.
czy ktoś z Państwa (będąc przy okazji w/w Archiwum) może zrobić zdjęcie aktu urodzenia Marty Elżbiety Schlacht ur. 1897r. w Prabutach ?
Krzysztof Konarzewski.