Nazwiska z mojego drzewka parafia Przecław

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

jolakp

Sympatyk

Post autor: jolakp »

Witam Forumowiczów,
Poszukuję przodków i krewnych z parafii Przecław (Biały Bór, Ruda, Tuszyma) o nazwiskach: Wilk, Barnaś, Litwiński, Czaja, Kopara, Kozioł.
Może na forum są osoby, które mają takie nazwiska w swoich drzewkach.

Pozdrawiam
Jola
mmaziarski

Sympatyk
Tytan

Post autor: mmaziarski »

Czy sprawdzałaś geneteka-podkarpackie-Przecław ?
Tam są te nazwiska.
MMaziarski
jolakp

Sympatyk

Nazwiska te mam dosyć dobrze powyprowadzane. Poszukuję kontaktu z osobami spokrewnionymi.
Pozdrawiam
Jola
Awatar użytkownika
Łucja

Sympatyk

Post autor: Łucja »

Tuszyma to także moje miejsce przodków, chociaż głównie sąsiednia parafia Rzochów już (płn. część miejscowości tam należała). Z tych nazwisk mam w wywodzie przodków nazwisko Barnaś. Katarzyna Barnaś (1776-1837), żona Macieja Fryza (ślub 1793), miała córkę Katarzynę. Kontakt z osobami spokrewnionymi dostarczy zrobienie badań DNA, testu autosomalnego, polecam, dużo emigracji z tamtych stron i potomkowie emigrantów porobili takie testy, tak można ich namierzyć.

Łucja
jolakp

Sympatyk

Łucjo,
Pięknie Tobie dziękuję. Mam cztery Katarzyny Barnaś; dwie z Tuszymy i dwie z Białego Boru, żadna jednak nie jest z tych lat o których piszesz. Czy mogłabyś mi podać imiona jej rodziców?
Pozdrawiam
Jola
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”