Cmentarze - Pionki (powiat radomski)

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Łukasz_Ruba

Sympatyk

Post autor: Łukasz_Ruba »

Z okazji zbliżającego się dnia Wszystkich Świętych, zwracam się z prośbą do osób odwiedzających cmentarze w mieście Pionki w powiecie radomskim o zrobienie zdjęć grobu:
Jan Ruba (ur. 29.12.1876)
Marianna Ruba (ur. ok. 1879)
Franciszek Ruba (02.04.1905 - 24.11.1985)
Janina Ruba (ur. ok. 1915)
Tadeusz Ruba (ur. w latach 30-40 dwudziestego wieku)

Wyżej wymienione osoby interesują mnie szczególnie. Jednak zainteresowany jestem każdym grobem z nazwiskiem Ruba na w/w cmentarzach.

Jakby ktoś miał swoją rodzinę na cmentarzu w Pionkach i miał chwilę czasu na przejście alejek cmentarnych i zrobienie zdjęć, to byłbym bardzo wdzięczny.

Niestety mieszkam w Krakowie i nie jestem wstanie w najbliższym czasie pojechać pod Radom.

Pozdrawiam
Łukasz
Warchoł_Anna

Post autor: Warchoł_Anna »

I jak? Udało się? Jakiś czas temu wrzuciłam trochę zdjęć grobów z obydwu pionkowskich cmentarzy na BillionGraves, jednak jeszcze daleko do końca inwentaryzacji, a wśród tych uwiecznionych nie ma nikogo o nazwisku Ruba. Inwentaryzację będę kontynuować przy najbliższej okazji czyli pewnie dopiero wiosną/latem. Niestety jestem zawsze ograniczona przez rodzinę, która nie ma cierpliwości na mnie czekać, a własnego środka transportu nie posiadam (do Pionek mam ponad 100 km i kiepskie połączenia).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”