Proszę o pomoc , moich przodków nie ma w żadnej bazie

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Adrian_Pruszko

Post autor: Adrian_Pruszko »

Zwracam się z prośbą do wszystkich , którzy mogą pomóc. Mam problem że znalezieniem jakiegoś chociaż punktu zaczepienia w poszukiwaniach przodków że strony ojca, w Internecie nic nie mogę znaleść, w bazach tej witryny również , nie mam pojęcia czym to jest spowodowane , że strony matki bez problemu odnalazłem przodków conajmniej 200 lat wstecz a tu mam spory problem. Mój ojciec nazywał się Robert Pruszko ( ur.1953 r. ) w Łomży , a jego rodzicami byli Stefan Pruszko ( ur 1922 w Stara Łomża) i Jadwiga Pruszko (ur. 1914) z domu Just. Dziadek miał jeszcze brata Hieronima ur 1924 w Starej Łomży , żołnierza WiN , którego relacja znajduje się w IPN Białystok , z tej relacji można dowiedzieć się , że razem z bratem , ojcem i dwoma strojami siedzieli w łomżyńskim więzieniu w czasie wojny, rodzicami mojego dziadka byli Bogdan Pruszko i Stanisława Pruszko z domu Kizling i wiem , że przed 2 Wojną Światową na pewno mieszkali w Starej Łomży, proszę o pomoc
Mimimi84

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Mimimi84 »

Stanisława Kizling urodziła się w 16 lutego 1900 roku, a zmarła w 1981r.
Rodzice: Adolf Kizling - (ur. 1845 r. w Bożejewie/Borzejewie- zmarł w 1929) i Marianna Kizling z domu Maliszewska (zmarła około 1905 roku w Bożejewie Starym, czyli powiat łomżyński)
Rodzieństwo: Stanisław, Izabella (po ślubie również Pruszko), Jadwiga i Wanda.
Dzieci: Stefan i Hieronim
Mąż: Bogdan Pruszko
Dziadkowie: Wilhelm Kizling (ur. 1816 w Królewcu; zmarł 4 Grudnia 1862r) i Urszula Kizling (z domu Borowska)

Adolf Kizling miał jeszcze drugą żonę: Paulinę Kizling z domu Łopatowska, zmarła w Bożejewie Starym.

Bogdan Pruszko: 10 Lutego 1897, zmarł 10 lutego 1965 roku
rodzice: Jan Pruszko i Izabella Pruszko (z domu Kizling).

Niestety nie znalazłam nic więcej o Bogdanie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”