Siurek, Sobański - Poszukuję

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

mirka0312

Sympatyk

Siurek, Sobański - Poszukuję

Post autor: mirka0312 »

Poszukuję wszystkich o nazwisku: Siurek i Sobański majacych cokolwiek wspólnego z województwem świętokrzyskim (okolice Kunowa, Ostrowca Świętokrzyskiego, Opatowa , Starachowic i Sandomierza).
Obecnie jednak potomkowie rozsiani są niemal po całej Polsce.
Pozdrawiam
Mirka
Awatar użytkownika
Misiewicz_Elżbieta

Sympatyk
Legenda

Poszukuję Siurek, Sobański

Post autor: Misiewicz_Elżbieta »

Mam w rodzinie Sobańskich,a dokładnie to mój mąż-jego dziadek to Stanisław Sobański z poznańskiego-Ruchocice
Ela M.
mirka0312

Sympatyk

Poszukuję Siurek, Sobański

Niestety to nie ta rodzina o którą mi chodziło. Wiem ,że w woj. poznańskim są też Sobańscy, ale z innej lini. Mój pradziadek Frańciszek Sobański pochodził z Nietuliska Dużego(gmina Kunów woj. świętokrzyskie).
Mirka
Horg

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Horg »

Ja mam w rodzinie Sobańskich, bo sam jestem Sobański. Wiem tyle, ze mój prapradziadek Marian Sobański urodził się w 1880 roku na Pradze jak panieński syn Heleny Sobańskiej, lat 26. Nie wiem jednak o niej nic więcej, np skąd pochodziła. Może spoza Warszawy? Jeśli macie gdzieś "wolną" Helenę Sobańską ur ok 1855 roku to może to ta? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
Pozdrawiam, Ireneusz Sobański
mirka0312

Sympatyk

Ponawiam pytanie
Poszukuję osób o nazwisku: Siurek i Sobański majacych cokolwiek wspólnego z województwem świętokrzyskim (okolice Kunowa, Ostrowca Świętokrzyskiego, Opatowa , Starachowic i Sandomierza).
Obecnie jednak potomkowie rozsiani są niemal po całej Polsce.
Pozdrawiam
Mirka
Awatar użytkownika
kamil_360

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: kamil_360 »

Witam!
Nie wiem czy będę pomocny, ale sąsiedzi mojej babci nazywali się Siurek. Babcia mieszkała w Ostrowcu, w kamienicach na Poniatowskiego. Mogę się dowiedzieć adresu dokładnego babci/ich.
kontakt to gg : 13685395
Pozdrawiam, Kamil
dorcias967

Post autor: dorcias967 »

Mój teść Stanisław Sobański urodził się w Kunowie, jego rodzicami byli Feliks Sobański i Anna Stefania Sobańska z d. Brzeźnicka (pochodziła z Ostrowca), przeprpwadzili się do Kielc i tutaj zmarli. Teść mówił, że jego rodzina pochodziła ze wschodu chyba obecna Ukraina, więcej nic nie wiem.
Pozdrawiam Dorota
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”