Wiśniewski Walenty 1911-1925 Winnica - jak odszukać?

Wzajemna pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji historyczno-genealogicznych Gdzie szukać zasobów: informacji o żołnierzach, powstańcach, list osób poległych i pomordowanych, zaginionych osób, jeńców, obozy, wojsko

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
kinga_jakubiak

Sympatyk

Wiśniewski Walenty 1911-1925 Winnica - jak odszukać?

Post autor: kinga_jakubiak »

Pojawia sie kolejny kłopot i jedna wielka niewiadoma. Walenty Wiśniewski syn Karola i Katarzyny urodzony w 1859 parafia Winnica. W 1886 bierze ślub, z niego wiemy że był zołnierzem urlopowanym. Ostatnie jego dziecko rodzi sie w 1910 roku to mój dziadek Wiktor. Dalsze losy Walentego pozostaja nie znane. Z informacji jakie udało mi sie odszukac w parafi w której mieszkał-Zegrze, dowiedziałam sie tylko, ze śmierc jego nastapi.ła miedzy 1911-1925. Zagadka jest co sie z nim stało? Gdzie jest Grób? Nie moge znaleźć nigdzie aktu zgonu, ani grobu. Grób jego zony odwiedzam, o nim nikt nic nie wie. Walenty pracował przy budowie Pałacu Radziwiłów w Jadwisinie, wiem tez ze później przez lata był tam kowalem. Kiedys tata mi opopwiadał, że wie tylko tyle, ze przebił sie bagnetem i tak zmarł ale....sam sie przebil? I dlaczego nie ma jego grobu?Moze macie pomysł gdzie powinna jeszcze szukać ?

moderacja (elgra)
Moderacja tytułu
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Jak odszukać Walentego Wiśniewskiego? 1911-1925

Post autor: Arek_Bereza »

Napisz gdzie szukałaś.rozumiem, że skoro nie ma nigdzie to dzwoniłaś do USC, do zarządu cmentarza i do kancelarii parafialnej.
Sprawdziłaś dostępne w sieci AZ, czyli wiesz, że zmarł jednak po 1912 a nie w okresie od 1911. Niby drobiazg ale zawęża pracę kogoś w usc itd
Awatar użytkownika
kinga_jakubiak

Sympatyk

Jak odszukać Walentego Wiśniewskiego? 1911-1925

Post autor: kinga_jakubiak »

Tak szukałam w kancelarii parafialnej, tam nic nie ma niestety. W USC tez nie maja nikogo takiego w spisach. Data 1911 została przyjęta przeze mnie jako że w 1910 urodził sie jego ostatni syn, równie dobrze mogł juz w 1910 nie zyc. Zasoby AZ myślę, ze juz wszystkie przejżałam dostepne w sieci, jednak moglam cos przeoczyc
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wojny i Powstania zbrojne, Wojsko..”