Gąsewo, matryki małżeństwa 1830-1833

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Frostek84

Sympatyk

Gąsewo, matryki małżeństwa 1830-1833

Post autor: Frostek84 »

"Parafia Gąsewo matryki małżeństwa 1830-1833"

Witam,
może ktoś wie, gdzie mogę znaleźć metryki małżeństw z parafii Gąsewo z okresu 1830-1833? chrzty i zgony są przechowywane w Płocku, ale małżeństwa z tego okresu nie są zindeksowane.
Poszukuję aktu małżeństwa mojego przodka Andrzej Mroza z Marianną Majkowską. Prawdopodobnie wzięli ślub z tym okresie w parafii Gąsewo w miejscowości Prześniska lub Majki
Awatar użytkownika
Bea

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Bea »

Jeśli chodzi o księgi kościelne (religijne) to nie ma - jest luka w małżeństwach za lata 1826÷1840.
Nie ma tego w wykazie: "Inwentarz Ksiąg Metrykalnych Archiwum Diecezjalnego w Płocku" ani na mikrofilmach u mormonów: https://www.familysearch.org/search/cat ... %20Library

Jeśli chodzi o księgi cywilne (zarówno pierwopisy, jak i wtóropisy) - to nie mam wiedzy.
Beata

mapki parafii warszawskich w latach 1826-1939: link
Białobrzeski_Marek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Białobrzeski_Marek »

Witam serdecznie!

Ksiąg małżeństw z parafii Gąsewo z lat 1826 - 1840 nie ma zachowanych w obydwu egzemplarzach. Na szczęście bardzo dobrze sporządzano w tej parafii akty zgonu w XIX wieku, a zachowanych roczników jest dość dużo, więc mam nadzieję, iż poszukiwania zbyt szybko się nie skończą w przypadku tych osób :).

Pozdrawiam!

Marek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”