Jaros/Sieczka i Sitkowska/Olszewska
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
I. Mam akt urodzenia Kunegundy Jaros z Chańczy, par. Kotuszów a rodzice to Andrzej Jaros/Jarosz i Katarzyna z d. Sieczka. Nie ma aktu ślubu z roku 1843-1860 ponieważ chyba zniszczone. Więc szukałem akt zgonu Katarzyny Jaros i nie ma. Pisałem do USC i nie ma, więc gdzie zmarła?
II. Mam akt urodzenia Wojciecha Olszewskiego z Chańczy, par. Kotuszów a rodzice to Kacper Olszewski i Wiktoria z d. Sitkowska. Brak aktu ślubu z roku 1843-1860. Nigdzie nie ma aktu zgonu Wiktorii Olszewskiej.
Proszę o pomoc, byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam
Łukasz
II. Mam akt urodzenia Wojciecha Olszewskiego z Chańczy, par. Kotuszów a rodzice to Kacper Olszewski i Wiktoria z d. Sitkowska. Brak aktu ślubu z roku 1843-1860. Nigdzie nie ma aktu zgonu Wiktorii Olszewskiej.
Proszę o pomoc, byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam
Łukasz
Czy może ten akt urodzenia z roku 1837 Victoria Sidura, par. Kotuszów? Bo nie ma więcej nazwiska Sidury, co o tym sądzicie?
- Krystyna.waw

- Podziękował: 6 times
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Co to znaczy nigdzie nie ma aktu zgonu Wiktorii Olszewskiej ? Nigdzie czyli gdzie ?
Bez "linek" (sorki Krysiu ale jakoś tak zabawnie zabrzmiało)
, rozumiem, że Kotuszów i Chańcza w świętokrzyskim ale Kotuszów to nie jest jakiś koniec możliwości.
Kacper umiera w 1896, są AM dzieci i nie tylko z Kotuszowa ale i z innych miejscowości. Może Raków ? tam prowadzą tropy dwójki dzieci. Bo Lisów Z są zindeksowane
Wiktoria zmarła po 1906 - tyle z AM dzieci wynika
Bez "linek" (sorki Krysiu ale jakoś tak zabawnie zabrzmiało)
Kacper umiera w 1896, są AM dzieci i nie tylko z Kotuszowa ale i z innych miejscowości. Może Raków ? tam prowadzą tropy dwójki dzieci. Bo Lisów Z są zindeksowane
- Krystyna.waw

- Podziękował: 6 times
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Arek_Bereza pisze:Co to znaczy nigdzie nie ma aktu zgonu Wiktorii Olszewskiej ? Nigdzie czyli gdzie ?
Bez "linek" (sorki Krysiu ale jakoś tak zabawnie zabrzmiało), rozumiem, że Kotuszów i Chańcza w świętokrzyskim ale Kotuszów to nie jest jakiś koniec możliwości.
Prawda! Spróbuję napisać do USC w Rakowie. Jestem ciekawy czy znajdą.
Dziękuję za pomoc.