Parafia Jarosław

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Danifae

Sympatyk

Parafia Jarosław

Post autor: Danifae »

Witam
Poszukuję akt urodzeń i małżeństw z Jarosławia z lat 1900-1920, pisałam już do USC, nie mają. Na Familysearch i w katalogu AP Przemyśl też nie znalazłam, ale może źle szukam. Interesuje mnie parafia rzymskokatolicka.
Może ktoś już szukał albo wie gdzie sprawdzić, będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam
Katarzyna Bożenda
Ostatnio zmieniony czw 09 sty 2020, 22:52 przez Danifae, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Katarzyna Bożenda

Sympatyk

Jarosław

Post autor: Fileiro »

Z USC otrzymałem metryki zgonów (1919, 1928), do metryk urodzeń w większości jeszcze nie dotarłem, natomiast bardzo ciekawe są dokumenty ze szkół z Jarosławia na familysearch zawierające datę urodzenia ucznia, adres, imię ojca, jego zawód i oczywiście oceny szkolne.
Pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika
Danifae

Sympatyk

Post autor: Danifae »

Poszukuję aktu ur Katarzyny Bazylewicz 1901 i Józefa Balawender oraz ich aktu ślubu. W USC nie mają, a na aktach urodzin dzieci 1919 i 1922 są tylko imiona rodziców bez ich danych.
Dzieci urodziły się w Jarosławiu, o ile wiem to Katarzyna również , dlatego obstawiam Józefa w tym samym miejscu.

Edit: a może są gdzieś spisy mieszkańców Jarosławia z tego okresu?
Pozdrawiam
Katarzyna Bożenda

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”